Schrijven & Uitgeven Podcast

Schrijven & Uitgeven Podcast


Latest Episodes

#27 – Hoe krijg ik recensies voor mijn boek?
August 02, 2022

Hoe krijg ik recensies voor mijn boek en waarom is het hebben van recensies eigenlijk zo belangrijk voor de verkoop? En wat als ik een 1-ster recensie krijg?

#26 – Q&A: vragen van luisteraars (2)
July 19, 2022

Hoe word ik zichtbaar op social media? Wat zet ik in mijn nieuwsbrief? Hoe bereik ik mijn lezers? Dit is een greep uit de vragen van indies die we beantwoorden.

#25 - 10 tips voor het maken van een perfecte cover
July 05, 2022

Hoe krijg ik een boekcover die verkoopt? Hierbij 10 tips waarmee je een perfecte cover krijgt. Maar wat heeft een postzegel ermee te maken?

#24 - Vertelperspectief: stem en stijl van je verhaal
June 21, 2022

Waar kan ik heb beste in schrijven, 1e of 3e persoon? En welk personage gaat mijn verhaal vertellen? Ga ik voor n point of view, of meerdere?

#23 - Wat is de beste verkoopprijs van mijn boek?
June 07, 2022

Hoe bepaal je de verkoopprijs van je boek? Waar moet je op letten en is de prijs een goede marketingtool? En hoe zit dat met de Wet op de vaste boekenprijs?

#22 - Q&A: vragen van luisteraars
May 31, 2022

Hoe maak ik mijn boek meer zichtbaar, waar vind ik een redacteur en hoe krijg ik recensies? Dit is een greep uit vragen van luisteraars die we beantwoorden!

#21 - De do’s en don’ts van het eerste hoofdstuk
May 17, 2022

Het eerste hoofdstuk van je boek, moet lezers meteen meenemen in je verhaal. Maar hoe zorg je dat dit gebeurt zodat ze je boek niet meer neer kunnen leggen?

#20 - Cursussen & webinars: welke zijn aan te raden?
May 03, 2022

Er zijn veel cursussen en webinars over schrijven, uitgeven en marketing. Maar heb je eigenlijk wel een cursus nodig? Zo ja, welke zijn dan aan te raden?

#19 - Hoe komen we af van het stigma op selfpubben?
April 19, 2022

Zelf uitgegeven boeken zijn bagger! Zo wordt er vaak gedacht over ons werk. Door lezers, maar ook traditionele uitgevers en boekhandels. Is dit stigma terecht?

#18 - Hoe voldoe je aan de verwachtingen van je lezer?
April 05, 2022

Een boek moet voldoen aan de verwachtingen van je lezer. Alleen dan worden ze enthousiast. Genreconventies zijn hiervoor heel belangrijk, maar wat zijn dat?