Schrijven & Uitgeven

Schrijven & Uitgeven


Latest Episodes

#24 – Vertelperspectief: stem en stijl van je verhaal
June 21, 2022

Waar kan ik heb beste in schrijven, 1e of 3e persoon? En welk personage gaat mijn verhaal vertellen? Ga ik voor één point of view, of meerdere?

#23 – Wat is de beste verkoopprijs van mijn boek?
June 07, 2022

Hoe bepaal je de verkoopprijs van je boek? Waar moet je op letten en is de prijs een goede marketingtool? En hoe zit dat met de Wet op de vaste boekenprijs?

#22 – Q&A: vragen van luisteraars
May 31, 2022

Hoe maak ik mijn boek meer zichtbaar, waar vind ik een redacteur en hoe krijg ik recensies? Dit is een greep uit vragen van luisteraars die we beantwoorden!

#21 – De do’s en don’ts van het eerste hoofdstuk
May 17, 2022

Het eerste hoofdstuk van je boek, moet lezers meteen meenemen in je verhaal. Maar hoe zorg je dat dit gebeurt zodat ze je boek niet meer neer kunnen leggen?

#20 – Cursussen & webinars: welke zijn aan te raden?
May 03, 2022

Er zijn veel cursussen en webinars over schrijven, uitgeven en marketing. Maar heb je eigenlijk wel een cursus nodig? Zo ja, welke zijn dan aan te raden?

#19 – Hoe komen we af van het stigma op selfpubben?
April 19, 2022

Zelf uitgegeven boeken zijn bagger! Zo wordt er vaak gedacht over ons werk. Door lezers, maar ook traditionele uitgevers en boekhandels. Is dit stigma terecht?

#18 – Hoe voldoe je aan de verwachtingen van je lezer?
April 05, 2022

Een boek moet voldoen aan de verwachtingen van je lezer. Alleen dan worden ze enthousiast. Genreconventies zijn hiervoor heel belangrijk, maar wat zijn dat?

#17 – 10 tips zodat je boek SUPER slecht verkoopt ;)
March 29, 2022

In deze speciale aflevering geven we je 10 tips om te zorgen dat je boek slecht gaat verkopen. Uiteraard is dit met een knipoog, dus wie weet leer je nog wat.

#16 – Hoe krijg ik de juiste feedback op mijn verhaal?
March 15, 2022

Het krijgen van feedback op je verhaal is spannend. Wat als mensen er niks aan vinden? Hoe krijg je de juiste feedback en waar vind je proeflezers?

#15 – Hoe kan ik een papieren boek uitgeven?
March 01, 2022

Iedere schrijver wil graag de papieren versie van hun boek in handen hebben. Hoe maak je een papieren boek en welke platformen zijn er om het te publiceren?