Schrijven & Uitgeven

Schrijven & Uitgeven


Latest Episodes

Waarom je boek plot en structuur nodig heeft
January 04, 2022

Plot en structuur: heeft een verhaal beide nodig, of toch niet? Aan de hand van stellingen discussiëren Petra en Maria over het opzetten van je verhaal.

Hoe schrijf ik een goede flaptekst?
December 21, 2021

Een flaptekst is superbelangrijk. Je wilt niet te veel weggeven, maar je lezer wel bewegen je boek te kopen. Hoe doe je dat met zo’n kort stukje tekst?

Hoe blijf ik baas over mijn verhaal?
December 16, 2021

Intellectueel eigendom. Dat klinkt saai, maar eigenlijk zou iedere schrijver er meer van moeten weten. Wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Welk uitgeefplatform is het beste voor mij?
December 07, 2021

Zelfuitgeefplatformen zijn ervoor zowel voor papieren boeken als ebooks. Welke kun je het beste gebruiken en hoe zit dat met internationale platformen?

Is World Building alleen voor Fantasy?
November 16, 2021

Het bouwen van een wereld, ook wel world building genoemd, is superleuk! Wat komt er kijken bij het bouwen van een unieke wereld? Tijd om creatief te worden!

Wat is het doel van jouw boek?
November 02, 2021

Het hebben van een doel is belangrijk bij het schrijven en uitgeven van je boek. Maar hoe weet je welke doel geschikt is voor jou? En wat als je doel veranderd?

Valkuilen bij het zoeken naar een uitgever
October 19, 2021

Het zoeken naar een uitgever is een reis vol valkuilen. Je bent zo duizenden euro’s armer, met een zolder vol onverkoopbare boeken. Hoe kun je dat voorkomen?

Plotten of pantsen. Wat is het beste?
October 05, 2021

Plotten of pantsen. Dat is de vraag waar schrijvers het nooit over eens worden. Welke van deze twee heel verschillende schrijfmethodes is het beste?

Hoe maak ik mijn boek tot een succes?
September 21, 2021

Hoe wordt je boek een succes? We hebben het over een perfect manuscript, hoe de lezer je boek vindt en wat jij kunt doen om deze zo zichtbaar mogelijk te maken.

Hoe schrijf ik een fantastisch boek?
September 16, 2021

Wordt jóuw boek het favoriete boek van je lezer? In deze aflevering krijg je de tools om een fantastisch boek te schrijven.