Schrijven & Uitgeven

Schrijven & Uitgeven


Latest Episodes

#39 – Wát zeg je nu?! Ik heb een schrijfbedrijf?
January 03, 2023

Elke schrijver heeft een schrijfbedrijf! Ook als je een hobbyschrijver bent. Wat is een schrijfbedrijf en moet je er ook een KvK-nummer voor aanvragen?

#38 – Alles wat je wilt weten over ISBN’s
December 20, 2022

Elk boek heeft een ISBN nodig. Maar hoe zorg je als selfpubber dat je boek er eentje meekrijgt? Neem je een gratis ISBN, of koop je een aantal voor jezelf?

#37 – Mijn eerste versie is klaar! Wat nu?
December 06, 2022

Het is gelukt. Je eerste versie is af! Dit was wellicht al pittig en nu is er je tweede uitdaging: herschrijven. Hoe doe je dat en wie kan je daarbij helpen?

#36 – Help! Ik heb teveel verhaalideeën
November 29, 2022

Ben je net lekker aan het schrijven, krijg je opeens een idee voor een compleet ander verhaal! Wat doe je dan? Een nieuw schrijfproject beginnen of niet?

# 35 – De basistips voor een goede marketing
November 15, 2022

Hoe maak ik mijn boeken meer zichtbaar? Met deze vier basistips leg je een solide marketingfundering en kunnen lezers niet meer om je boeken heen!

#34 – Hoeveel kost het om je boek uit te geven?
November 01, 2022

Een boek uitgeven kost geld. Maar hoeveel ben je nu precies kwijt? We zetten tot op de cent nauwkeurig de essentile kosten op een rijtje.

#33 – De vernieuwende uitgeefstrategie die werkt!
October 18, 2022

Wat werkt beter voor selfpubbers? Het uitgeven zoals traditionele uitgevers dat doen, of de out of the box uitgeefmethode van de Engelstalige indies?

#32 – Hoe maak je een personage interessant?
October 04, 2022

Hoe zorg je als schrijver dat je personages tot leven komen in het hoofd van je lezer? Het creren van 3D-personages is daarvoor een must. Maar hoe doe je dat?

#31 – Zo maak je van je fans SUPERfans!
September 20, 2022

Superfans willen graag van je horen, maar hoe doe je dat? Een nieuwsbrief is hiervoor je grootste marketingtool. Maar wat zet je erin?

#30 – Moet ik elke dag schrijven?
September 06, 2022

Sommige schrijvers zweren bij een vaste schrijfroutine. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe creer je een goede schrijfroutine zodat je verhaal er ook echt komt?