Psykologsnack

Psykologsnack


Latest Episodes

20. Prostitution hos unga och sex som självskadebeteende - med psykolog Josefine Karlsson
February 10, 2020

Josefine Karlsson leg. psykolog på stiftelsen 1000 Möjligheter och Ellencentret gästar Psykologsnack i avsnitt 20 och berättar bland annat om prostitution och dess konsekvenser, sex som självskadebeteende och prostitution hos unga. Ett viktigt avsnitt so.

18. Lust, sex & närhet
December 17, 2019

Årets sista avsnitt är här! Det handlar om lust, sex, närhet och hur man som par kan hantera olikheter och utmaningar i sexlivet. Med oss i podden har vi Ida Flink, legitimerad psykolog och forskare. Ida har tillsammans med Steven Linton skrivit boken “D.

17. VR-behandling
November 25, 2019

Matilda Sandström är legitimerad psykolog och grundare till Nordic Psychology som arbetar med VR inom privat och offentlig vård. Vi har haft förmånen att få träffa Matilda och i avsnitt 17 får vi lära oss mer om VR-behandling. VR (Virtual Reality) kan an.

16. Depression
November 11, 2019

Depression är ett tillstånd som kännetecknas av att ett antal viktiga delar i en persons sätt att fungera är påverkade. Depression är också en av de vanligaste orsakerna till ohälsa och är så vanligt att det betraktas som ett folkhälsoproblem. I avsnitt .

15. Hälsoformeln
October 15, 2019

Kropp och hjärna är inte två skilda ting så låt oss inte heller skilja på hur vi ska ta hand om kroppen från hur vi ska ta hand om knoppen. Rörelse är grunden för att vi ska må bra men genom att kombinera fysisk och psykologisk träning så tror vi att vi .

14. Social ångest
September 23, 2019

Social fobi innebär en stark rädsla för situationer där man känner sig värderad och granskad av andra. Många är vi som kan känna rädsla eller obehag för att stå i centrum för uppmärksamheten men social fobi är mer än så, det handlar om när rädslan blir s.

13. ADHD
September 10, 2019

Vad är ADHD och var går egentligen gränsen mellan att t ex ibland skjuta upp saker, ha svårt att koncentrera sig eller känna sig rastlös och att faktiskt uppnå kriterierna för en diagnos? Det och mycket annat berättar Karolina Noaksson om i avsnitt numme.

12. Compassion
August 27, 2019

Compassion handlar om att kunna närma sig det som är det svårt och jobbigt i livet. Compassion är ett förhållningssätt till sig själv och andra som utgår från omtanke, vänlighet och vilja att hjälpa sig själv och andra att minska lidande. Det är en attit.

11. Återhämtning
July 22, 2019

I avsnitt 11 Återhämtning i semestertider pratar vi återhämtning och ger tips på vad en kan göra inför semestern för att varva ner, under semestern och efter semestern för att förlänga effekten av semestern. Glad sommar!

10. Värderad riktning - vad är det som är viktigt i ditt liv?
June 10, 2019

Vad är det du vill minnas på din 90-årsdag när du ser tillbaka på livet? Det är en bra fråga att ställa sig när en börjar arbeta med att identifiera sina värderingar och riktning i livet. Värderingar handlar om att ta reda på vad som är riktigt viktigt f.