Psykologsnack

Psykologsnack


Latest Episodes

30. Ensamhet - med Anna Bennich
November 29, 2020

Avsnitt 30 är här och vi gästas av bästa Anna Bennich. Anna är bland annat psykolog, författare och känd från Nyhetsmorgon. Temat är ensamhet. In och lyssna omedelbart bums!

29. Känslor
November 11, 2020

Alla kan vi ibland känna oss ledsna, trötta, arga, oroliga, irriterade men också glada, förväntansfulla, intresserade osv. Alla känslor vi har är reaktioner som ofta går över av sig själv. De trevliga känslorna kanske vi gärna känner längre stunder men d.

28. Personlighet - Vem är du? Vem är jag?
September 28, 2020

När vi var tonåringar lusläste vi och våra vänner horoskopen. Vem passade ihop med vem och vilka var vi egentligen? Favoritboken var “Stjärntecken berättar - sådan är du & sådan är du i kärlek”. Innehållet diskuterades flitigt kan vi lova! Men om en nu i.

27. Värsta bästa nätet - med kriminolog Maria Dufva
September 01, 2020

Första avsnittet sedan sommaruppehållet är här! Vi drar igång podden tillsammans med vår gäst Maria Dufva som är kriminolog och författare. Maria berättar om vilka faror som kan lura på nätet och vad en kan göra för att minska risken för att bli utsatt f.

26. Intelligens - eller vad det nu kallas
June 22, 2020

Människans intelligens är unik. I över 100 år har vi försökt förstå och mäta den och det har funnits en rad kontroverser runt denna förmåga. Trots det finns det fortfarande inte enighet kring en definition av intelligens. Däremot är de flesta av oss enig.

25. ADHD hos flickor och kvinnor - med Lotta Borg Skoglund
May 27, 2020

Temat för avsnitt 25 är ADHD hos flickor och kvinnor. Vi har bjudit in läkaren Lotta Borg Skoglund, specialist i allmänmedicin och psykiatri, som är aktuell med boken “Från duktig flicka till utbränd kvinna”. Vi pratar bland annat om det finns biologiska.

24. Våld i ungas partnerrelationer - med psykolog Josefine Karlsson
May 11, 2020

De flesta är i dag överens om att mäns våld mot kvinnor måste upphöra. För att nå dit behöver samhället få upp ögonen för att killars våld mot tjejer är minst lika allvarligt som mäns våld mot kvinnor – och även vanligare. För många av oss är det ännu in.

23. OCD - Tvångssyndrom
April 27, 2020

Vad i badhuset är det som får Åsa och Sandra att rysa bara av att tänka på det? Och hur många gånger kollar egentligen Sandra låset innan hon går hemifrån? I avsnitt 23 snackar vi om OCD, vad det är för nåt, hur det kan behandlas och var går egentligen g.

22. Skärmar och digitala medier
April 02, 2020

I avsnitt 22 fördjupar vi oss i skärmar och digitala medier. Vi undersöker fördelar och nackdelar, snackar beroendeskapande design, sociala medier, skärmanvändande hos unga och mycket mer. 

21. GAD
March 02, 2020

I stort sätt alla människor har någon gång i livet upplevt ångest och oro. Ångest är en naturlig del av den mänskliga existensen. Oro kan vara funktionellt vid problemlösning eller göra så att vi står mer förberedda inför olika uppgifter och utmaningar i.