Psykologsnack

Psykologsnack


Latest Episodes

40. Emotionellt instabilt personlighetssyndrom
October 12, 2021

Temat fr avsnitt 40 r ett mne som vi lnge haft med oss som ett avsnitt som vi vill gra och som flera lyssnare har nskat.Vi ska prata om det som idag heter emotionellt instabilt personlighetssyn

39. Palliativ vård - med överläkare och professor Bertil Axelsson
June 28, 2021

Vi gstas av Bertil Axelsson, verlkare p palliativa enheten p stersunds sjukhus och professor vid Ume Universitet. Det blev ett lrorikt och intressant samtal om livet, om dden som en del av li

38. Kort & Gott - Hantera tankar
May 27, 2021

I Kort & Gott delar vi med oss av enkla och konkreta trningstips som du kan anvnda i din vardag. I det hr avsnittet tipsar vi om hur vi kan frhlla oss vra tankar.

37. Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD)
May 10, 2021

Temat fr avsnitt 37 r Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). PTSD kan uppst hos en person som sjlv har utsatts fr eller bevittnat mycket svra, livshotande och traumatiska hndelser.I avsnitte

36. Kort & Gott - Power hour
March 25, 2021

I Kort & Gott delar vi med oss av enkla och konkreta trningstips som du kan anvnda i din vardag. I det hr avsnittet tipsar vi om hur du kan arbeta effektivt och fokuserat.

35. Vi måste prata om självmord
March 01, 2021

Temat för avsnitt 35 är ett ämne som det är viktigt att vi pratar och lär oss mer om för att kunna stötta, hjälpa och förebygga. Temat är självmord - alltså hur kan vi förhindra självmord. Vi pratar bland annat om varför vi människor kan drabbas av själv.

34. Kort & Gott - Surfa på känslan
February 18, 2021

Jobbiga känslor är livsviktiga och en oundviklig del av livet. Ibland kan känslor få oss att reagera på ett sätt som vi i efterhand kan ångra. I det här avsnittet av Kort & Gott vill vi dela med oss av en otroligt bra övning i att surfa på känslan för at.

33. Adhd på jobbet - med psykolog Martina Nelson
January 26, 2021

Med det här avsnittet vill vi öka kunskapen och förståelsen om adhd i arbetslivet. Vilket stöd finns att få, har en rätt till anpassningar och hur kan de i så fall se ut? Martina Nelson som är psykologiskt ledningsansvarig på SMART Psykiatri och expert p.

32. Kort & Gott - Problemlösning
January 22, 2021

Nu kommer Psykologsnack ut med ett helt nytt koncept. Kort & Gott! Korta klipp med konkreta tips och övningar.PROBLEMLÖSNING: Det är ofrånkomligt att då och då i livet stöta på problem. Ibland kan det kännas svårt att hitta lösningar eller kanske enas...

31. Frågepodden om bipolär sjukdom - med Elsa Janni
December 15, 2020

Frågepodden om bipolär sjukdom är här. Elsa Janni, legitimerad psykolog, svarar på era frågor om bland annat irritation, sexlust, ekonomi, tidiga tecken, ensamhet och massa annat. Ett viktigt och lärorikt avsnitt!