Psykologsnack

Psykologsnack


Latest Episodes

9. Bipolär sjukdom
May 27, 2019

Bipolär sjukdom kännetecknas av svängningar i sinnesstämning. Livet kan vända på ett ögonblick, ena stunden berusande toppar och i nästa avgrundsmörka dalar. I det här avsnittet träffar vi Elsa Janni, legitimerad psykolog och debuterande författare med s.

8. Sund självhävdelse - att sätta gränser
May 13, 2019

Att inte kunna sätta gränser kan leda till ökad stress, sämre relationer och sämre självkänsla. För att vi ska må bra och behålla hälsan behöver vi prioritera, sätta gränser och kommunicera. Att kunna säga ifrån, be om hjälp, ångra sig eller uttrycka sin.

6. Panikångest
April 11, 2019

Omkring var tredje person i Sverige har haft en panikattack under det senaste året. I det här avsnittet av Psykologsnack pratar vi ångest och vad som händer när ångesten eskalerar till en panikattack. Vi avhandlar också badande ormar och annat smått och .

5. Kungen av Atlantis - ett anhörigperspektiv med Simon Settergren
March 28, 2019

Psykologsnack har sin första gäst. Hurra! Och det är inte vem som helst utan Simon Settergren, manusförfattare, producent och huvudrollsinnehavare i filmen Kungen av Atlantis. En film som skildrar hur det kan vara att leva nära en person med psykisk sjuk.

4. Perfektionism
March 21, 2019

Är du en sån som bara måste puffa kuddarna innan gästerna kommer, och som bara ska kolla mejlet för femtioelfte gången eller som alltid tänker att själv är bäste dräng? Då är det här avsnittet för dig! Vi fördjupar oss i perfektionism och perfektionistis.

3. Stress
March 07, 2019

Vad stressar oss och vad får stress för konsekvenser på vårt beteende? Och hur kommer det sig att Sandra blir hal när hon blir stressad? Det och mycket annat snackar vi om i det här avsnittet om stress.

2. Sömn
February 21, 2019

Sömn är en av de viktigaste grundstenarna i all form av välmående och under sömnen händer det saker med både kroppen och knoppen! Så i det här avsnittet snackar vi sömn och ger våra (och forskningens) bästa tips för en god sömn.

Hälsoångest
January 21, 2019

I vårt allra först poddavsnitt snackar vi hälsoångest. Vad är det för nåt och var går egentligen gränsen mellan normal oro och hälsoångest. Psykologiska träningstips blandas med våra egna erfarenheter.

...
8