Money-How

Money-How


Latest Episodes

ESG: investiram v to, kar verjamem in živim
July 15, 2021

Kako vlagati na podlagi vrednot, družbeno odgovorno, okoljsko, zeleno, trajnostno, v skladu z dobrimi poslovnimi praksami oziroma v to, kar verjamem in živi. O tako imenovanem ESG vlaganju smo se pogovarjali s Silvo Deželan Stafford Capital Parnters.

O naših plačah in službah
July 08, 2021

V službi preživimo tretjino življenja, zato je pomembno, da smo zadovoljni s svojim delom. Pa tudi plačo! Plača je za večino glavni vir dohodka. Kakšna pa je vaša plača? Ste zadovoljni z njo? Ima vaš kolega višjo plačo? Kdaj in kako do šefa po povišek?

Nevroekonomija: O vplivu vremena in hormonov na naše naložbene odločitve z Aljošo Valentinčičem
July 01, 2021

Kaj vas spodbudi k nakupu kakšne od kriptovalut, delnic, skladov in drugih naložb? Na naložbene odločitve lahko vplivajo tudi vreme, hormoni, tip osebnosti in še kaj, pravi profesor Aljoša Valentinčič, ki se ukvarja tudi z nevroekonomijo.

Trezen pogled skozi meglo inflacijske histerije
June 24, 2021

Kako je postala inflacija orodje za manipuliranje in uveljavljanje poslovnih interesov? Pazite komu verjamete. Časi jugoslovanske hiperinflacije so preteklost!

Milenijec iz Cerknice, ki ga kopirajo z milijoni dolarjev
June 17, 2021

V klubu najbolj kopiranih investitorjev na svetu smo našli 31-letnega Mateja Kranjca iz Cerknice, ki pravi, da že eno leto živi od investiranja in prihodkov, ki nastanejo zaradi kopiranja njegovega portfelja s strani drugih uporabnikov na etoru.

Brez drame o vrednosti življenja in smrti
June 10, 2021

Bolezen. Izguba službe. Znižanje plače. Rojstvo otrok. Invalidnost. Ločitev. Selitev. Smrt. Celo pandemija. Vsi ti dogodki vplivajo na naša življenja, pa tudi na naše finance. Kako pa se zaščititi?

Nora normalnost - pol milijona evrov za stanovanje in to brez oklevanja
June 03, 2021

Pol milijona evrov je danes nekaj povsem običajnega, ko govorimo o nakupu stanovanja, sta o aktualnem dogajanju na trgu nepremičnin povedala Monika in Andraž Brilli, ki živita in dihata z nepremičninskim trgom.

Nejc Škoberne: O panogah prihodnosti z milenijcem, ki je pomagal graditi Coinbase in Uber
May 27, 2021

O panogah prihodnosti sem se pogovarjala z Nejcem Škobernetom, ki živi v Londonu in je delal za samoroge kot so kriptomenjalnica Coinbase, platforma za posredovanje prevozov Uber in fintech Wise in to v letih, ki so bila ključna za njihovo rast.

Money-Log Live: O lekcijah in bojnih ranah investiranja z izkušenimi borznimi mački
May 20, 2021

O kriptu, naložbah, portfeljih, izgubah, inflaciji, zamujenih priložnostih in dragocenih lekcijah, ki so jih na lastni koži okusili trije investicijski mački - Damian Merlak, Toni Jukič in Andraž Grahek.

Daj mi bitcoin, pa ti vrnem dva! S kriminalistom o finančnih prevarah
May 13, 2021

Pozor, prevaranti so na pohodu za vašimi evri. Letos je število finančnih prevar dobilo pospešek s približno takšno hitrostjo, kot je bila rast kriptovalut. O finančnih prevarah smo se pogovarjali s kriminalistom Davidom Grecarjem.