Money-How

Money-How


Latest Episodes

Slovenska borza – raj ali pekel za lovce visoke donosnosti
September 02, 2021

Ljubljanska borza je letos ena najbolj donosnih borz na svetu. Preverili smo poslovanje slovenskih bluechipov, za vlagatelje pa dodali še vpogled v dividende, donosnosti, napovedi in pričakovanja analitikov – drži, kupi, prodaj.

Nazaj v šolo. 8 zimzelenih finančnih lekcij za vse generacije
August 26, 2021

Začenja se novo šolsko leto. Zato v september vstopimo s finančnimi lekcijami, ki bi se jih morali učiti v šoli ali pa doma, pa se jih ne. Tokrat raziskujemo lekcije, ki lahko izboljšajo vašo finančno zdravje in povečajo vašo finančno kondicijo.

Finančni izzivi: prvo stanovanje, redna služba, resen partner
August 19, 2021

Poiskali smo rešitve za največkrat izpostavljene izzive mladih – kako do redne službe, prvega stanovanja in do partnerja, s katerim bi gradili skupno prihodnost. Vsi ti izzivi vplivajo na kakovost našega življenja, večina pa je tudi povezana z denarjem.

Money-Log Q&A: 8 najpogosteje zastavljenih vprašanj o investiranju
August 12, 2021

V tokratni epizodi odgovarjamo na najpogosteje zastavljena vprašanja o vlaganju. Hvala vsem za poslana vprašanja in hvala, da nas poslušate.

Kitajske delnice čutijo težo železne roke partije. Je to dolgoročna priložnost ali past za vlagatelje?
August 05, 2021

Delniški indeksi, ki zajemajo tečaje največjih kitajskih podjetij so letos upadli za več 10-odstotkov, zato se marsikateri vlagatelj sprašuje, ali je zdaj pravi čas, da poveča izpostavljenost do kitajskega delniškega trga?

Kaj storim s plačo, ko jo dobim na TRR
July 29, 2021

Vprašanje, kam z denarjem je vedno aktualno, zato sem se odločila predstaviti skico ali zemljevid toka denarja, ki vam lahko pomaga pri upravljanju denarja in vlaganju. Ključ je v avtomatizaciji celotnega postopka.

Čakajoč na borzni zlom? Nova drama v režiji finančnih trgov
July 22, 2021

Odgovarjamo na aktualna vprašanja, ki ta hip najbolj mučijo vlagatelje - kam zdaj z denarjem, kaj bo z inflacijo, je čas za realizacijo dobičkov, kako se sploh lotiti investiranja? Pregled borznega dogajanja z Alešem Lokarjem iz Generali Investments.

ESG: investiram v to, kar verjamem in živim
July 15, 2021

Kako vlagati na podlagi vrednot, družbeno odgovorno, okoljsko, zeleno, trajnostno, v skladu z dobrimi poslovnimi praksami oziroma v to, kar verjamem in živi. O tako imenovanem ESG vlaganju smo se pogovarjali s Silvo Deželan Stafford Capital Parnters.