Money-How

Money-How


Latest Episodes

V zakulisju upravljanja portfeljev premožnih z Natašo Williams
February 16, 2024

Kako upravljajo premoženje bogati posamezniki in družine, nam je pojasnila Nataša Williams, ki že 30 let živi in dela v Londonu.

Debata v živo: Naložbene napake, polomije in druge vragolije
February 09, 2024

V tokratni epizodi o naložbenih napakah z izkušenimi borznimi mački - Toni Jukič, Andraž Grahek in Matej Šimnic.

Nikolina Prah, ministrstvo za finance: 'Z ljudsko obveznico testiramo trg'
February 01, 2024

V današnji epizodi državna sekretarka na ministru za finance Nikolina Prah odgovarja na vprašanja, vezana na izdajo prve triletne obveznice za državljane. Ta prinaša 3,4 odstotka na leto in se ponuja kot alternativo depozitu.

Super volilno leto. Kaj prinaša borznim in kripto trgom?
January 30, 2024

Kako bodo volitve čez lužo vplivale na borzne in kripto trge? Kaj lahko pričakujemo, če zmaga republikanec Donald Trump. Gost epizode finančni analitik Tilen Šarlah.

Bo z ljudsko obveznico trgoval tudi minister za finance?
January 25, 2024

Po 14 dnevih ugibanja smo včeraj na novinarski konferenci ob napovedi izdaje obveznice za državljane izvedeli podrobnosti. Potrjeni sta bili ključni zadevi, in sicer obrestna mera in način vpisa. Obrestna mera za ljudsko obveznico s triletno ročnostjo bo

Prihaja ljudska obveznica! Za koga je primerna? Kakšne so alternative
January 23, 2024

Država je 11. januarja napovedala izdajo obveznice za državljane oziroma t.im. ljudsko obveznico. To so napovedovali že lansko jesen. Tovrstne obveznice so lahko zanimiva alternativna depozitom. Glede na to, da je bil eden od ciljev ministrstva za finance

Vodnik po davkih za male vlagatelje 2024
January 15, 2024

Da bo letos oddajanje napovedi dohodnine od dohodkov iz kapitala potekalo brez stresa, smo tudi pripravili Vodnik po davkih za male vlagatelje.

Damian Merlak: 'Investiram v indeks S & P 500. Ciljam na 20 odstotkov letno!'
January 04, 2024

V novo leto vstopamo z Damianom Merlakom, sicer večkratnim povratnikom na Money-How. Damian je serijski podjetnik in eden najbogatejših Slovencev. Revija Finance Manager je letos ocenila vrednost njegovega premoženja na 236 milijonov evrov, kar je 11 odst

Čudovito borzno leto kreirala sedmerica fantastičnih. Kaj nas čaka v 2024?
December 21, 2023

Pogled na borzne tečajnice razkriva, da je za nami odlično leto. Donosnosti glavnih indeksov so večinoma dvomestne. Bo takšno tudi leto 2024?

Vroča debata: Se razbeljeni trg nepremičnin počasi ohlaja?
December 14, 2023

Draga stanovanja, dražje zadolževanje, kam to pelje? "Cene nepremičnin se bodo umirile, saj smo dosegli vrh," pravijo sogovorniki.