Money-How

Money-How


Latest Episodes

Milenijec iz Cerknice, ki ga kopirajo z milijoni dolarjev
June 17, 2021

V klubu najbolj kopiranih investitorjev na svetu smo našli 31-letnega Mateja Kranjca iz Cerknice, ki pravi, da že eno leto živi od investiranja in prihodkov, ki nastanejo zaradi kopiranja njegovega portfelja s strani drugih uporabnikov na etoru.

Brez drame o vrednosti življenja in smrti
June 10, 2021

Bolezen. Izguba službe. Znižanje plače. Rojstvo otrok. Invalidnost. Ločitev. Selitev. Smrt. Celo pandemija. Vsi ti dogodki vplivajo na naša življenja, pa tudi na naše finance. Kako pa se zaščititi?

Nora normalnost - pol milijona evrov za stanovanje in to brez oklevanja
June 03, 2021

Pol milijona evrov je danes nekaj povsem običajnega, ko govorimo o nakupu stanovanja, sta o aktualnem dogajanju na trgu nepremičnin povedala Monika in Andraž Brilli, ki živita in dihata z nepremičninskim trgom.

Nejc Škoberne: O panogah prihodnosti z milenijcem, ki je pomagal graditi Coinbase in Uber
May 27, 2021

O panogah prihodnosti sem se pogovarjala z Nejcem Škobernetom, ki živi v Londonu in je delal za samoroge kot so kriptomenjalnica Coinbase, platforma za posredovanje prevozov Uber in fintech Wise in to v letih, ki so bila ključna za njihovo rast.

Money-Log Live: O lekcijah in bojnih ranah investiranja z izkušenimi borznimi mački
May 20, 2021

O kriptu, naložbah, portfeljih, izgubah, inflaciji, zamujenih priložnostih in dragocenih lekcijah, ki so jih na lastni koži okusili trije investicijski mački - Damian Merlak, Toni Jukič in Andraž Grahek.

Daj mi bitcoin, pa ti vrnem dva! S kriminalistom o finančnih prevarah
May 13, 2021

Pozor, prevaranti so na pohodu za vašimi evri. Letos je število finančnih prevar dobilo pospešek s približno takšno hitrostjo, kot je bila rast kriptovalut. O finančnih prevarah smo se pogovarjali s kriminalistom Davidom Grecarjem.

Kako ohraniti trezno glavo in preživeti v kripto kotlu? Primerno tudi za skeptike
May 06, 2021

O kriptovalutah, kriptožetonih, kriptovročici sem se pogovarjala z Matejem Tomažinom, nekdanjim borznikom, ki je prestopil v kripto svet. Epizodo priporočam tudi skeptikom.

Money-Log: brez dlake na jeziku o vaših finančnih dilemah
April 29, 2021

V tokratnem podcastu odgovarjamo na vprašanja poslušalcev, debatiramo o poudarkih preteklih podcastov in izpostavljamo ključna sporočila gostov.

Od ležarin do donosov na luni skozi oči centralnega bančnika iz ZDA
April 22, 2021

Za vlagatelje je nujno, da razumemo, zakaj smo se znašli v tako kaotičnem okolju, zakaj se uvajajo ležarine in spet govori o inflaciji, kdo podpira rast borznih tečajev in zakaj so centralne banke glavni igralec na odru svetovne ekonomije.

Skok v ocean ETF-ov: namigi izkušenega trgovalca
April 15, 2021

Kako vlagati v vse bolj priljubljene kotirajoče sklade (ETF), ki so cenovno bolj ugodni od klasičnih vzajemnih skladov - tudi v ameriške ETF-e, ki jim je EU z regulativo omejila dostop do evropskega malega vlagatelja.