DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Två av skådespelarna om ”72 timmar”
March 23, 2016

Skådespelarna Samuel Haus ochFelix Engströmom varför de engagerat sig i påskföreställningen ”72 timmar”. Reporter Therese Peterson. Foto: Stefan Baronowsky

"En ödesfråga för svensk kristenhet att församlingar utvecklas"
March 18, 2016

Under två dagar har det ekumeniska nätverketNaturlig församlingsutveckling (NFU)samlat sina handledare till envidareutbildning i Citykyrkan i Stockholm. Dagen var på plats. Läs mer om träffen här.

Ben Fitzgerald om satsningen på Friends arena
March 17, 2016

Efter att ha upplevt ett tilltal från Gud hyr predikanten Ben Fitzgerald tillsammans med sin organisation Godfest ministriesSveriges största arena i höst. Syfte: att hålla en megagudstjänst.

Jacob Langvik skrev en bok om vännerna som lämnat kyrkan.
March 17, 2016

Varför försvann så många av ungdomsvännerna från kyrkans gemenskap? Det undrade Jacob Langvik som själv arbetat som pastor i många år. Så han frågade dem, och skrev en bok kring deras svar.

Utdrag ur UR-programmet ”Min livstid”
March 15, 2016

Om läsning som förvandlande kraft handlar en ny UR-dokumentärserie som visas på SVT. I första avsnittet medverkar Roger som började läsa Bibeln med nya ögon i fängelset. Läs mer här.Du kan se hela dokumentärserien på UR Play.

Hasse lämnade droger och kriminalitet för en vandring längs 'Halleluja highway'.
March 11, 2016

På utbildningen kallades prästen Hans Bratt Hernberg skämtsamt för liturgisk vildsvin för sin brokiga stil och broiler eftersom hans väg till prästyrket gått i sådan fart. Och visst skiljer sig karismatiske Hasse från många av sina kollegor, men så hade

Förorterna ska lyftas med frivilliga krafter
March 10, 2016

Regeringensutredare Dan Ericsson föreslår att staten ska hjälpa till att skapa lokala plattformar där bland annat kyrkorna kan spela en viktig roll. Carin Hemmati, pastor i Hallundakyrkan, är positiv till förslaget. Läs en längre artikel.

Stora skillnader om Jesus i religionsdebatt
March 09, 2016

Jesus var inte Guds son och han dog inte på korset. Det hävdade imamen Kashif Virk i en debatt om Jesus identitet. Den kristne apologeten och matematikläraren Omid Pasbakhsh var av annan åsikt i en debatt arrangerad av Svenska evangeliska alliansen och mu

Bakom kulisserna: Dagens människa med Karin Adelsköld
March 09, 2016

Se och hör komikern och programledarenKarin Adelsköld tacka Gud för maten tillsammans med Daniel Wistrand och Malin Aronsson.Lyssna på hela podden här.

Daniel Webb: "Jesus har förändrat mitt liv"
March 04, 2016

I drygt tjugo år levde Daniel Webb som grovt kriminell i Stockholms undre värld, en verklighet med mycket våld och hat. Men allt det förändrades när han klev in i en liten kyrkolokal i februari 2007. Där mötte han en kraft han inte kunde stå emot. Han möt