DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

"Så viktig är kyrkans flyktinghjälp"
April 14, 2016

"Människor på flykt ska inte hindras att nå Sverige". Så inleds det upprop som startats av Flyktinggruppernas Riksråd i ett försök att få regeringen att mildra sin numera tuffa migrationspolitik, och som flera kyrkliga företrädare ställt sig bakom.

Janeric Johansson: Det har inte funnits någon plats för konsten i kyrkan
April 14, 2016

I helgen anordnades kultureventet ”Konst och tro” på Kaggeholms slott utanför Stockholm. Den kristna konstnären Janeric Johansson var en av deltagarna.

Möt människorna bakom kyrkans språkskola
April 14, 2016

Köerna till SFI är långa. Betlehemskyrkan i Stockholm tog saken i egna händer och ordnade språkskola i kyrkan. Läs mer här.

Centerpartiet - Alliansens mest flyktingvänliga parti
April 13, 2016

Centerledaren Annie Lööf har varit borta från hetluften ett tag, men är nu tillbaka på partiledarposten efter en tids föräldraledighet. Hon kan med lätthet skriva under på att Centerpartiet är Alliansens flyktingvänligaste parti.

Torsten Åhman: Vi tror på den store konstnären
April 12, 2016

I helgen anordnades kultureventet ”Konst och tro” på Kaggeholms slott utanför Stockholm. Pastorn och förkunnaren Torsten Åhman var en av deltagarna.

Bakom kulisserna: Dagens människa med Malou von Sivers
April 06, 2016

Malin Aronsson ochDaniel Wistrandblirtipsadeom att gå i "kollega-terapi" av journalisten och programledarenMalou von Sivers.Lyssna på hela podden Dagens människahär.

Isabella Lövin: "Kyrkorna har en avgörande roll för fred"
April 06, 2016

Biståndsminister Isabella Lövin betonade kyrkornas betydelse på internationellt högnivåmöte om fred i Stockholm.

"Hej Sonja" mötte Jesus hemma i lägenheten
March 23, 2016

Sonja Abrahamsson har sedan länge många följare på sociala medier som profilen Hej Sonja. Men ingen av dem visste hur åren av depressioner och social fobi höll på att smula sönder henne inifrån.När livslusten helt tog slut, kom hon ihåg att hon hört att d

Bakom kulisserna: Dagens människa med Björn Ranelid
March 23, 2016

Björn Ranelid reciterar början av sin nya roman "Överbefälhavarens hemlighet"för Daniel Wistrand och Malin Aronsson. Som tack stämmer de upp ien av författarens favoritpsamer.Lyssna på hela podden Dagens människahär.

Storproduktion bakom kyrkans påskdrama
March 23, 2016

Projektledaren Frida Guldstrand och regissören Patrik Almkvist om Filadelfiakyrkans påskföreställning ”72 timmar”. Reporter: Therese Peterson, Foto: Stefan Baronowsky