DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Sverige får sin första imamutbildning
May 03, 2016

Kista folkhögskola startar till hösten en utbildning som riktar in sig till muslimska ledare.

Friends generalsekreterare om mobbningen och arbetet för barns rättigheter
April 29, 2016

Lars Arrhenius utsattes som missionärsbarn för mobbning när familjen flyttade hem till Sverige. Den jobbiga perioden har präglat honom - och hans arbete för barns rättigheter. För första gången någonsin berättar han nu, exklusivt för Dagen,offentligt om d

Prästen Annahita Parsan om Jesusmöten och mirakeldrömmar.
April 29, 2016

"Vad vill du att Jesus ska göra för dig, för att du ska kunna tro?" Det frågadeAnnahita Parsan sinmamma. Svaret hon fick var inte det honönskat. "Om Jesus kommer till mig i min dröm i natt - då ska jag tro."

Robert Eriksson brottas med nuet
April 26, 2016

Författaren, musikern och pastorn Robert Erikssonär aktuell med sin nya bok "Nu är allt vi har"

Gustav Fridolin: Vi är öppna för människor av alla religioner
April 25, 2016

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin intervjuas om partiets kris och synen på islamism.Foto, stillbild: Maja Suslin, TT

Hedins egna ord om livet efter sjukdomen
April 23, 2016

Sten-Gunnar Hedin har varit föreståndare för Sveriges största pingstförsamling. Han grundade och ledde Pingst FFS och var ävendrivande i ekumeniska samarbeten. Uppgifter som tog mycket av hans tid och som familjen ofta fick betala priset för - hans frånva

Kristnas situation på asylboenden
April 21, 2016

Situationen för kristna på svenska asylboenden är fortfarande dyster, och trakasserier fortsätter. Den bilden var tydlig då Kristdemokraterna bjöd in till ett seminarium i ämnet, på initiativ av riksdagsledamoten Desirée Pethrus.

Bakom kulisserna: Dagens människa med Alexander Hermansson
April 20, 2016

Hur har tv-profilen Rackar-Alex det med Gud, undrarDaniel Wistrand och Malin Aronsson.Lyssna på hela podden Dagens människahär.

Med rytmer från Afrika på Waterfront
April 19, 2016

Lovsång, bön och dans kännetecknade den nästan sju timmar långa gudstjänsten i kongresshallen i centrala Stockholm. Följ med och upplev hur det svänger.

Därför avgår Mehmet Kaplan
April 18, 2016

Att ministern haft kontakt med islamister har bidragit till kritiken mot Mehmet Kaplan, men det är inte någon islamofobi som gör att han tvingas avgå, kommenterar Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund.