DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Daniel Alm: Därför ska svensken bry sig om Jesus
May 25, 2016

En av Sveriges största frikyrkor, pingströrelsen, har fått ny ledare. Daniel Alm tror att kyrkorna har mycket att bidra med i såväl fikarum som på presskonferenser.

Roland Svantesson framför sången "Ljuset"
May 24, 2016

Roland Svantesson framför sången "Ljuset" i sin helhet på Änggårdens hospice.

Musik som kraftkälla i livets slutskede
May 24, 2016

Varje vecka har Roland Svantesson visstund på Änggårdens Hospice i Göteborg. Där finner människor som vårdas i livets slutskede tröst och kraft i sångerna.

Metin från Södertälje möter sina landsmän i kristet flyktingläger
May 20, 2016

Metin Rhawi är lokalpolitiker (S) från Södertälje och tillhör samma kristna folkgrupp som finns i flyktinglägret i norra Irak. Mötet med människorna som har ryckts upp från sina hem och sitt liv berör honom starkt. -Det gör jätteont att se detta, säger h

"Det här är integration på riktigt"
May 18, 2016

I ”Bromstens IK Brothers” får ensamkommande ungdomar chansen att komma in i en svensk fotbollsklubb.

Pelle Hörnmark: "Alla dagar känns det helt rätt"
May 13, 2016

I helgen löper Pelle Hörnmark i mål efter åtta år som samfundsledare för pingströrelsen. Elisabeth Sandlund axlar sportjournalistens roll och frågar "Hur känns det?"

Jenny Sjögreen blir ny ekumenikchef
May 11, 2016

Att mötas och tala med varandra – i stället för förbi varandra, det vill Svenska kyrkans nya ekumenikchef Jenny Sjögreen betona inför sin debut som chef.

Göran Berglund fick Scoutsveriges högsta utmärkelse
May 10, 2016

Scoutveteranen blev första scout någonsin inom Salt Scout att tilldelas Silvervargen. ”Det känns väldigt oväntat och oerhört hedervärt”, säger han till Dagen.

Dagen intervjuar Åsa Romson
May 09, 2016

Vem är Gud för Åsa Romson? Och hur påverkar de kristna organisationerna miljöfrågorna runt om i världen. Se Dagens webb-tv-intervju med Miljöpartiets språkrör.

Adaktusson i IS-härjad kyrka: ”Förnedring av det som är heligast”
May 06, 2016

Följ med EU-parlamentarikern när han besöker medeltidskyrkan i spökstaden på Nineveslätten – och när han med militärer vid sin sida reser till fronten mot IS några kilometer bort. Titta och lyssna på Lars Adaktussons upplevelser av folkmordet , filmat på