DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Agnostikern som forskar om hur tro uppkommer
January 26, 2017

Hon är gift med en präst, kallar sig själv agnostiker och har skrivit en doktorsavhandling om hur religiös tro kan förklaras genom det mänskliga medvetandet. Möt religionsfilosofen Lotta Knutsson Bråkenhielm.

Siewert Öholm i Dagens påskprogram
January 25, 2017

Siewert Öholms sista tv-projekt för Dagen blev nio avsnitt från Jerusalem, det land han älskade och besökte över nyår. Programmen sändes under påsken 2016 på DagenTV.Se alla programmen här.

Busch Thor kommenterar KD's interna migrationsuppror
January 25, 2017

70 kristdemokratiska kommunpolitiker har skrivit under på en motion med kravet på att en ny asyl- och migrationspolitik ska tas fram.Partiledare Ebba Busch Thor menar dock att någon konfikt i frågan inter råder.

Hör Gatans kör öva på Vreeswijks "Brev från Kolonien"
January 19, 2017

Det är tisdag förmiddag i Korskyrkan i Stockholm och kören som i SVT gjort sig känd som ”Gatans kör” sjunger upp sig genom att gympa stämbanden.

Pastor: Mindfulness kan hjälpa
January 18, 2017

Daniel Back, pastor, om hur mindfulness till viss del hjälpte honom att hitta det viktigaste i sin kallelse.

Maria fick tillbaka sin hörsel efter att ha fått förbön
January 13, 2017

Maria Johansson i Flen fick veta av läkaren att hon skulle bli döv. Men efter en gudstjänst förändrades allt. I dag kan hon höra igen. Läs en längre intervju.

Juluppropet: Nu räknas de sista underskrifterna
January 11, 2017

Hur många kommer att skriva under juluppropet? Just nu sprättas det upp brev fulla av namnunderskrifter som kyrkor samlade in under fjärde advent. När de är räknade är det dags för Sveriges kristna råd att knyta ihop säcken och ta med sig uppropet till re

Det här predikar pingstpastorer om i en orolig tid
January 11, 2017

Dagen besökte årets Pingst Pastor-konferens i Stockholm där 520 pingstpastorer är samlade.

Elisabeth Sandlund kommenterar Svenska kyrkans medlemstapp
January 11, 2017

Aldrig förr har Svenska kyrkan förlorat så många medlemmar på ett år. Nästan 86000 personer valde i fjol att lämna samfundet.

Marjut och Vilma känner sig trygga i förorten
January 03, 2017

Marjut Zayan och Vilma Gonzales spenderar mycket av sin tid i Stockholmsförorten Skärholmen. De har bara gott att säga om sin stadsdel.