DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

"Gud fyller tomrummet med ljus"
June 01, 2019

Linn Lindeman har varit med om mycket mörker. När inget hopp fanns kvar kom vändningen i ett kulturhus i Sävsjö.I dag åker Linn runt och predikar om Jesus och sin omvändelse, ofta tillsammans med Sebastian Stakset.

"Andakterna tycker jag är kul"
May 30, 2019

Dagen frågade några av besökarna på Gullbrannagården vad de ser fram emot under Svenska alliansmissionens årskonferens.

Antje Jackelén om klockprotesterna
May 24, 2019

I tisdags ringde över 50 kyrkor i klockorna i protest mot hanteringen av konvertiter i asylärenden. Dagen frågade Svenska kyrkans ärkebiskop vad hon tycker.

Daniel Alm om mötet med migrationsminister Morgan Johansson
May 24, 2019

När Sveriges kristna råd tar steget ut från mötet med migrationsminister Morgan Johansson (S) är de mycket nöjda.

Biskopen fascineras av tidig gudstjänstbild
May 21, 2019

Tusen år. Så gammal uppges Sikahällen vara, landets äldsta avbildning av ett gudstjänstfirande. Dagen var med när nytillträdda Uppsalabiskopen Karin Johannesson besökte stenen och deltog i en andakt på den historiska platsen.

Pingst nationella rådslag 2019
May 17, 2019

Pingstförsamlingarna i Sverige samlas till sitt årliga nationella rådslag i Filadelfiakyrkan i Stockholm nu fredag och lördag. Dit kommer ombud från en rörelse som samlar 85 tusen medlemmar i 450 församlingar över hela landet och som varje vecka...

"Gud är god även om jag inte överlever"
May 17, 2019

Pastorn Joachim Elsander fick för några veckor sedan beskedet att han har en medicinskt obotlig cancer i levern. Här berättar han om hur det påverkat honom och hans relation till sin familj och till Gud.

Åtal mot tidigare pastorer i Knutby
May 15, 2019

Åtalet mot tre medlemmar i Knutby-församlingens ledning har lämnats in. Åsa Waldau, som haft en ledande position i församlingen och nu bytt namn, åtalas för flera fall av misshandel.På en presskonferens på polishuset i Uppsala på onsdagen...

"I Israel ser vi upp till er i Skandinavien"
April 08, 2019

Israels vice ambassadör Efrat Hochstetler om valet och den kyliga relationen till Sverige.

Flera tusen år gammal by har hittats av arkeologer
March 28, 2019

I utkanten av dagens Jerusalem har arkeologer grävt ut lämningarna efter en jordbruksby som dateras till den hasmoneiska perioden från 140 f Kr och hundra år framåt.