DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Jacob Zetterman hälsar välkommen till Visby och till Krukmakarens hus
July 01, 2019

Almedalsveckan har dragit igång och Dagen är på plats. Jacob Zetterman kommer att rapportera från Visby under veckan då (G) som i Gud återkommer.

Samuel Hector: Så viktig är musiken på Nyhem
June 21, 2019

Nyhemsveckans lovsångsledare Samuel Hector berättar om vilken viktig kulturbärare musiken är.– Det formar berättelser om tron, säger han.

Tält, husvagn – eller varför inte vetaranbuss?
June 20, 2019

Tält, husvagn – eller varför inte vetaranbuss? Sätten att bo på Nyhem är många.

Olle, 6 år, leder lovsång på Nyhem
June 20, 2019

På förmiddagens möten samlas alla åldrar till gemensam tillbedjan.Då syns även barn och ungdomar leda lovsång och dansa inför församlingen. Olle Törnqvist, 6,5 år, är en av dem som har egen mikrofon.

Lisa och Markus bjuder på spex och samtal
June 19, 2019

Mitt på konferensområdet står i år en husvagn med tre väggar. Härifrån bjuds det bland annat på konserter, intervjuer, missionärsberättelser och tävlingar.

Så kan barnen be med hjälp av handen
June 18, 2019

Jeanette Ingemarsson, kommunikatör och mamma, tycker om att hitta nya pedagogiska sätt att be tillsammans med sina barn. För Dagen berättar hon om hur hon använder handens fem fingrar för att be.

"Nyhem brukar leverera"
June 17, 2019

Dagen pratar med besökare på pingströrelsens stora sommarkonferens 2019.

Politikerna svarar: Så påverkas de av SKR:s brev
June 12, 2019

Sveriges kristna råd har skrivit ett brev till samtliga riksdagspolitikerna inför omröstningen att förlänga den tillfälliga migrationslagen med ytterligare två år. I stället vill de tillbaka till den lagstiftning som gällde innan flyktingvågen 2015.

Så blir ditt barn redo för lägret
June 11, 2019

Snart drar de igång, alla de kristna barn- och tonårsläger som anordnas under sommaren. Malin Aronsson ger fem handfasta råd till föräldrar i lägertider

Predikstolen åter tillbaka i gamla synagogan
June 06, 2019

Synagogan i Gamla stan omvandlades till kristet kapell år 1870, med psalmförfattaren Lina Sandell och hennes man Oscar Berg i spetsen. I kapellet lät man den judiska predikstolen stå kvar och användas. Nu öppnar Judiska museet upp i lokalerna -...