DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

"Det är bara jag som skulle bli störd av dom"
March 19, 2019

I Katrineholm är pastorn Kristina Färdeman på kollisionskurs med kommunen – hon låter tiggande bo i sex husvagnar på hennes tomt.

Nya biskopen: Knappt hälften av stockholmarna är medlemmar i Svenska kyrkan
March 05, 2019

Andreas Holmberg har valts till ny biskop i Stockholm stift och han berättar om utmaningarna då det finns områden där enbart en av tio är med i kyrkan.

PMU i Irak: Behoven är enorma
February 28, 2019

Pingstmissionens utvecklingssamarbete, PMU, samlar intill internflyktingar i Irak. Hygienkit, vattenförsörjning samt traumahjälp hör till det som blir verklighet med svenskt stöd.- Behoven är enorma, säger PMU:s Johanna Litsgård Lebourne.

Tillbaka i Teleskuf
February 14, 2019

Så här ser kyrkan ut tre år efter IS härjningar. Dagens Thomas Österberg återvänder och starka minnen gör sig påminda.

"Det är vår största sorg i livet"
February 14, 2019

Gabriel föddes i augusti 2018. Förlossningen gick fel och Gabriel fick livshotande skador. I sju dagar kämpade Gabriel för sitt liv på BB medan hans föräldrar Johanna Davén och Mattias Davén kastades mellan hopp och förtvivlan innan det slutliga...

Livet återvände när de fick vatten
February 07, 2019

Shadan Noori Naderär ansvarig för vattnet till cirka 10 000 internflyktingar i två tältläger i norra Irak.Vattnet används att dricka ur i kranar på området, men också till att tvätta kläder, laga mat i enkla kök eller i samband med besök på...

Andreas Leek om sina nya kostvanor
January 24, 2019

"Lappisprofilen" Andreas Leek rasade i vikt efter stor operation. Hör honom berätta om sina kostvanor i dag. Läs en längre artikel med Andreas Leek.

Vardagen efter IS
January 24, 2019

Dagens Thomas Österberg har besökt områden i norra Irak där IS har dragit sig tillbaka och människor försöker skapa sig ett nytt liv i ruinerna av det gamla

Sveriges kristna råds manifestation för konvertiter
January 18, 2019

Sveriges kristna råd besöker migrationsverket för de asylsökande konvertiternas skull.

Se mänskliga hjärtat formas på Sergels torg
January 17, 2019

Manifestationen för konvertiter lockade människor från alla kyrkofamliljer.Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén är kritisk till hur konvertiterna behandlas.