DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Sara skrev sång om att "komma ut" som kristen
June 17, 2020

Sara Frigell hade fördomar om kristna, innan hon själv mötte Gud. I sången "En som du känner" sjunger hon om att vara rädd för vad andra ska tycka, men att hon fått lämna det åt Gud.

Patrik Berg Almkvisth - Om sorgen efter hans mamma
June 12, 2020

Med en halv miljard spelningar på Spotify är han en av Sveriges största, men också hemligaste, musikexporter.För första gången berättar Patrik Berg Almkvisth själv om hur genombrottet under artistnamnet LUCHS ledde in i en depression, om sorgen...

Elever på Teamträningsskolan dansade loss på onlinebal
June 01, 2020

När skolans traditionella avslutningsbal fick hållas online blev det ändå partydans hemifrån via webbkamerorna.

Varför firar vi pingst?
May 29, 2020

Dagen reder ut den bibliska bakgrunden till högtiden.

Jesusstatyn i Södertälje fyller kyrkan med bedjande
May 29, 2020

I Södertälje är det många som vill kyssa och beröra en Jesusstaty i porslin som finns i Svenska kyrkan. Kyrkan spritar nu dagligen av Jesus för att minska smittorisken.

Barnkör sjunger sin bön för statsministern
May 29, 2020

Barnen utgör inget undantag vad gäller oro och tankar på vad corona kan ställa till med. I Norrfjärdens församling utanför Piteå blev barnens tankar till en låt. Sången har skickats till statsministern.

30 år sedan SVT sände Livets ord-gudstjänst
May 20, 2020

Söndagen den 20 maj 1990, för exakt 30 år, valde sju procent av den svenska befolkningen att titta på tv-gudstjänst från Livets ord. Här syns ett utdrag från sändningen.

Därför firar vi Kristi himmelsfärd
May 19, 2020

Varför firar vi denna helgoch vad är historien bakom? För att få veta det får vi bläddra i Bibeln.

Lina Wallinder sjunger en egen text från sin bok "Källsprång"
May 08, 2020

Kulturarbetaren Lina Wallinder, Eksjö, har skrivit och illustrerat boken "Källsprång". Hon har också tonsatt flera av bokens texter och planen är att det ska bli en skiva så småningom. Här bjuder Lina Dagens läsare på en exklusiv version av en av...

Nattvarden: Här är reglerna som gäller inom de olika kyrkorna
May 04, 2020

Alla kyrkor anser att Kristus på något sätt är närvarande i nattvardsfirandet. Ändå är måltiden en av de svåraste ekumeniska frågorna. Så skiljer sig sättet kyrkorna ser på Herrens måltid, nattvarden.