DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

KD föreslår stödakut för civilsamhället
April 23, 2020

Kyrkor och samfund som förlorat intäkter under coronakrisen kan få ta del av KD:s "civilsamhällesakut", en satsning som beräknas kosta omkring en miljard kronor.

Översvämningskatastrof i DR Kongo
April 20, 2020

Natten till fredag drabbades invånarna i Uvira av att floden Mulongwe svämmade över. Över 3000 hem har förstörts och minst 30 personer har mist livet

Folkmordet i Rwanda - så gick det till
April 06, 2020

I dag är det 26 år sedan folkmordet i Rwanda inleddes. Dagen redogör för hur en av de värsta massakrerna i modern tid kunde äga rum.

Scouterna i Kärda Alliansförsamling överraskade de äldre med sång
April 06, 2020

Initiativet att gå runt och sjunga för äldre och isolerade sprider sig. I Kärda utanför Värnamo fick scouterna i uppdrag att uppmuntra de gamla med sång.

Regeringen vände sig alla Sveriges troende
April 01, 2020

Lena Hallengren (S) till kyrkorna inför påsken: "Ni kommer inte kunna fira som vanligt"

De sjunger för isolerade äldre
March 30, 2020

När andakter och sångstunder på äldreboenden måste ställas in på grund av coronaviruset kan man sjunga utanför. I småländska Strömsnäsbruk klingar sångerna under balkonger och på gårdsplan.

Så ser det ut i Uppsala Life Arena
March 29, 2020

Thomas Lahti, verksamhetsansvarig, visar upp Uppsala Life Arena, som byggts och drivs av församlingen Livets ord.

Sången förenar och integrerar nysvenskar i "Svenska med sång"
February 28, 2020

Med hjälp av sång och musik ska det bli lättare för nyanlända att integreras i svenska samhället. Bilda och Equmeniakyrkans projekt "Svenska med sång" lär ut ledare hur man kan integrera med hjälp av musik.

Hit flyttar Lewi Pethrus bibliotek - så här ser det ut nu
February 28, 2020

Ett vindsutrymme på Nya slottet Bjärka-Säby strax utanför Linköping har förvandlats till Lewi Pethrus bibliotek, en plats som ska rymma en viktig del av pingströrelsens historia samt inspirera dem som blickar framåt.

Vad är Sveriges kristna råd?
February 25, 2020

Hur gick det till när Sveriges kristna råd grundades och hur det organisationen ut i dag? Tidsresa från första mötet till nutid.