Svamppod

Svamppod


Latest Episodes

Inför Skräckafton: Dead Space
October 12, 2018

I rymden kan ingen höra dig skrika, men i det andra avsnittet av Inför Skräckafton kan du höra Ludde och Peter prata om Dead Space! Funkar Benny Hill som skräckspelsmusik? Och varför heter spelets protagonist Isaac Clarke? Ludde och Peter har svaren!

Avsnitt 243: Vad har du på gröten?
October 09, 2018

I veckans avsnitt berättar Matilda äntligen hur havregrynsgröt egentligen bör ätas varpå Tommy blir obekväm och Anders är arg. Ja just det, de pratar om spel också!

Inför Skräckafton: Until Dawn
October 05, 2018

Under lördagarna fram till Skräckafton kommer vi på riket att prata lite djupare om streamens tre avslutande storspel! Först ut har vi Pim och Linus, som blickar tillbaka till den förvånansvärt imponerande PS4-exklusiviteten Until Dawn.

Tits or GTFO – del 6: Syskonskapet
October 04, 2018

Har ni helt tappat sugen efter fem avsnitt där Anna, Matilda och Siri pratat om problem, sexism och hat? Förtvivla inte, i seriens avslutande del kommer vi vända ut och in på oss själva för att ge er så många tips och råd som möjligt på hur vi ska göra...

Avsnitt 242: DJ Begntz
October 03, 2018

När fem personer inleder med Mr Big, förtäljer drömmarna om andra liv, får en Pajlen-fråga och pratar om några spel. Då är det höstmys av rang.

Tits or GTFO – del 5 – Princess Peach eller Duke Nukem
September 27, 2018

Trion fortsätter sin exposé i gamingkulturen. Vilka är Madonnan och Horan i spelvärlden? Måste alla karaktärer vara antingen prinsessor eller anabolastinna muskelberg? Hur representeras kön i spel, hur är det med varierade åldrar, kroppar och hudfärger?

Avsnitt 241: Full Mage, Orensad Kattlåda och Fem Olika Karriarslägen
September 25, 2018

Jesper, Anders och Anna kurar skymning i denna vikariepod. Det är inte alls lika mysigt som det låter, men de menar väl och urspårningarna blir många. När det ska pratas om Spider-man blir det X-men, Call of Duty spårar ur till Goonies och NBA ska prom...

Tits or GTFO – del 4 – Fågel, fisk eller mittemellan
September 20, 2018

Om tjejerna får ett dåligt bemötande spelvärlden, hur är det då för dem som identifierar sig som HBTQIA+? Matilda, Anna och Siri har bjudit in Pim Ehrelind från Svamprikets egna redaktion och Gabrielle de Bourg från QueerNördarna för att prata om hur d...

Avsnitt 240: Tommy slickade mig i håret
September 18, 2018

Svampriket har varit på ComicCon och träffat kändisar, vänner och Svampadlar - sen har det spelats spel också såklart. Tobbe, Pim, Jesper och Peter i en podcast, varsågoda.

Tits or GTFO – del 3: Tjejerna mot Killarna
September 13, 2018

Varför verkar spel i huvudsak utformas till killar, och hur hamnade tjejerna i marginalen? Siri, Matilda och Anna tittar på "tjejkultur" och "killkultur", och undrar varför tjejkulturen alltid anses vara den sämre av de två.