Schrijven & Uitgeven Podcast

Schrijven & Uitgeven Podcast


Latest Episodes

#17 - 10 tips zodat je boek SUPER slecht verkoopt ;)
March 29, 2022

In deze speciale aflevering geven we je 10 tips om te zorgen dat je boek slecht gaat verkopen. Uiteraard is dit met een knipoog, dus wie weet leer je nog wat.

#16 - Hoe krijg ik de juiste feedback op mijn verhaal?
March 15, 2022

Het krijgen van feedback op je verhaal is spannend. Wat als mensen er niks aan vinden? Hoe krijg je de juiste feedback en waar vind je proeflezers?

#15 - Hoe kan ik een papieren boek uitgeven?
March 01, 2022

Iedere schrijver wil graag de papieren versie van hun boek in handen hebben. Hoe maak je een papieren boek en welke platformen zijn er om het te publiceren?

#14 - Writer’s block: hoe kom ik er vanaf?
February 15, 2022

Writers block is iets waar veel schrijvers bang voor zijn. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Hoe kun je voorkomen dat je het krijgt en hoe kom je ervan af?

#13 - Hoe kan ik een ebook uitgeven?
February 01, 2022

Ebooks zijn populair, dus het is goed er eentje uit te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en kun je volstaan met een PDF?

#12 - Schrijven en uitgeven: welke mentaliteit helpt je?
January 18, 2022

Onze brein heeft de mogelijkheid ons te helpen, maar ook tegen te houden. Welke mentaliteit heb je nodig om je boek te schrijven en uit te geven?

#11 - Waarom je boek plot en structuur nodig heeft
January 04, 2022

Plot en structuur: heeft een verhaal beide nodig, of toch niet? Aan de hand van stellingen discussiren Petra en Maria over het opzetten van je verhaal.

#10 - Hoe schrijf ik een goede flaptekst?
December 21, 2021

Een flaptekst is superbelangrijk. Je wilt niet te veel weggeven, maar je lezer wel bewegen je boek te kopen. Hoe doe je dat met zon kort stukje tekst?

#9 - Hoe blijf ik baas over mijn verhaal?
December 16, 2021

Intellectueel eigendom. Dat klinkt saai, maar eigenlijk zou iedere schrijver er meer van moeten weten. Wat is het en waarom is het zo belangrijk?

#8 - Welk uitgeefplatform is het beste voor mij?
December 07, 2021

Zelfuitgeefplatformen zijn ervoor zowel voor papieren boeken als ebooks. Welke kun je het beste gebruiken en hoe zit dat met internationale platformen?