PedPod

PedPod


Latest Episodes

PedPod E17 Elever som elsker å gjøre feil
September 09, 2016

Å regne matte på tavla foran klassekameratene kan høres ut som et gufs fra fortiden vil noen si. Nei, det er akkurat det vi trenger for å gjøre elevene trygge i faget hevder andre. Kan man få elever til å like å snakke om feilene de har gjort?

PedPod E16 En realfaglærers levendegjøring av fagene sine
September 02, 2016

Hvordan kan en lærers brennende engasjement påvirke elevers læring? Hvordan skape arenaer der lek og nysgjerrighet potensielt kan aksellerer elevenes læringsutbytte? I denne episoden snakker jeg med Vegard Sjøvik om det å sette realfag i en kontekst el...

PedPod E15 Sosial kompetanse i skolen, i fritt fall?
August 25, 2016

Består dagens lærerutdanning av irrelevant praksis? Er det for lite samsvar mellom dagens lærerutdanning og den virkeligheten lærere strå i til daglig? Svikter vi de nyutdannede lærerne ved å ikke gi dem de pedagogiske verktøyene de trenger for å lykke...

PedPod E14 Gnistrende undervisning og samarbeid – samtale med forfatter og lærer Jørgen Moltubak
July 12, 2016

Hvordan få med seg alle elevene i klassen? Kan du påvirke kontakten med elevene ved å tenke gjennom hvor du står i klasserommet? Trenger du praktiske og konkrete tips til hvordan du kan utvikle deg som lærer?

PedPod E13 Den nye fraværsgrensa – mindre eller økt frafall i videregående skole?
July 06, 2016

Vil den nye fraværsgrensen føre til økt frafall og færre som fullfører videregående skole? Eller vil det, som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hevder, være akkurat disse rammene som fører til at elevenes fravær går ned?

PedPod E12 Er skriftlig sensur for tilfeldig og urettferdig?
June 28, 2016

Sender vi elevene våre inn i uvissheten når de går opp til norskeksamen? Er vurderingen av skriftlig eksamenstekster for sårbar for den enkelte sensors subjektivitet, og kan årsaken til dette være ullne og generelle veiledninger gitt av UDIR?

PedPod E11 Privatundervisning på godt og vondt
June 20, 2016

I denne episoden tar jeg for meg en artikkel som sto i VG i mai. Den handler om hvordan det har blitt mer og mer vanlig med privatundervisning, og intervjuer 16 år gamle Karoline som har valgt å benytte seg av tilbudet til House of Math.

PedPod E10 Muntlig eksamen – hvordan senke elevenes stressnivå
June 07, 2016

I denne episoden er det eksamen som står i fokus. Jeg og psykolog Lene Bergraf snakker om muntlig eksamen og hvordan det kan påvirke elevene våre mht stress. Vi snakker om konkrete kommunikasjonsstrategier vi som lærere kan ha i møte med elever som str...

PedPod E09 Barn blir født som læringsmaskiner, men på skolen må dette dempes
June 02, 2016

I denne episoden snakker Hans R. Hontvedt og jeg om kronikken “Barn fødes som læringsmaskiner. På skolen må dette dempes.” I denne kronikken skriver lege Torkil Færø om hans mange møter med barn og voksne som har tatt varig skade av skolegangen sin.

PedPod E08 Samtalen som pedagogisk verktøy i religionsfaget på VGS
May 20, 2016

I denne episoden snakker jeg med Ingunn Loftheim Dale og Hans Rossvoll Hontvedt. Vi tar for oss Ingunns masteroppgave som handler om samtalen som ped. verktøy i faget Religion og etikk på VGS.   Vi kommer inn på følgende temaer: Holdningsdannelse vs ku...