Money-How

Money-How


Nejc Škoberne: O panogah prihodnosti z milenijcem, ki je pomagal graditi Coinbase in Uber

May 27, 2021

 

Pretekli mesec, ko smo bili priča rekordnemu tečaju bitcoina pri dobrih 60 tisoč dolarjih, se je na ameriško borzo Nasdaq uvrstila kriptomenjalnica Coinbase, preko katere trguje tudi veliko Slovencev. S to potezo ameriška kriptomenjalnica postavlja nove mejnike k širšemu sprejemanju kritptovalut.

Novi mejniki se pišejo tudi pri nas, v Sloveniji. Platforme za prevoze kot je denimo Uber, bodo očitno lahko delovale tudi pri nas, seveda, ob predpostavki, da parlament potrdi spremembo oziroma dopolnitev zakona o prevozih v cestnem prometu. To se dogaja ravno te dni (konec maja). Vprašanje pa je, kako uspešne bodo Uber in podobne platforme pri nas. Težava Slovenije je majhnost. Recimo Uber so na Madžarskem ukinili leta 2016.

O dogajanju na krito trgih v času "nuklearne zime" in danes, delovanju platform za prevoze ter "hackanju" bančništva s pocenitvijo čezmejnih plačil, sem se pogovarjala z Nejcem Škobernetom, ki že 11 let živi in dela po različnih kontinentih in je bil ključen kader pri rasti samorogov kot so Uber, Coinbase in TransferWise (Wise).

 

Kje so panoge prihodnosti? Nejc se denimo danes usmerja v virtualno resničnost (VR).

Dopolnjujemo