Kjøkkenutstyr - Podcast

Kjøkkenutstyr - Podcast


#12 – Jerngryte – Stemmeversjon

June 03, 2021

 

En jerngryte benyttes til å lage alt fra gryteretter og supper, til bakevarer som grytebrød. Jerngryten er praktisk da den holder godt på varmen, samtidig som den har god varmefordeling.

En jerngryte fungerer på mange måter som en stekepanne, eller jernpanne, der man først steker kjøtt og grønnsaker i bunn. Her benytter man jerngrytens varmefordeling for å få en god stekeskorpe.

Når ingrediensene er stekt klare, kan man ha over de mer flytende ingrediensene, slik at suppen eller gryteretten blir komplett. Her kan gryteretten gjerne stå å småkoke over lengere tid.

I denne podkasten finner du en tekst-til-stemmeversjon av kjokkenutstyr.net sin guide til jerngryter. Her har vi sett på et bredt utvalg av jerngryter, både i klassisk svart støpejern, og fargerike alternativer.

Blant jerngrytene finner du alternativer fra leverandører som Le Creuset, Fiskars, Staub, Orrefors, Gense og andre. Vi har forsøkt å samle en bred variasjon av alternativer, slik at du forhåpentlig skal finne et alternativ som faller i smak.

Intro: En god jerngryte skal være praktisk i bruk, samtidig som den tar seg pent ut, både på kjøkkenbenken eller på middagsbordet. Under har vi sett på 8 støpejernsgryter fra flere av de mest kjente leverandørene i bransjen.

Støpejernsgryten tas gjerne frem når det skal lages gryteretter. Grytene benyttes også til baking eller steking av både kjøtt og grønnsaker.

Der du hører på podcast:

Du finner denne podcasten også på BlubrryLibsynBuzzsproutiHeartPlayer.fmBreakerPodchaserAudibleRadiocutListennotesApple, Pca.stAmazon og Google Podcast!