DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Nytt kulturhus för hemlösa
November 04, 2016

Ett nytt kulturhus med olika aktiviteter för hemlösa har öppnats i centrala Stockholm. Kavian Ferdowsi, initiativtagare, var själv hemlös för några år sedan.

EFK-ledaren räknar multiplikation
November 03, 2016

Multiplikation är räknesättet som det talas om i Evangeliska frikyrkan. Missionsdirektor Daniel Norburg förklarar varför i ett samtal med Thomas Österberg.

Vad påvens besök betyder för Sveriges kristna
October 31, 2016

I dag besöker påve Franciskus Sverige och har bland annat deltagit i en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka. Felicia Ferreira, chefredaktör, och Anna Sandberg, reporter, pratar om vad detta får för betydelse för kristenheten i Sverige.

Första gudstjänsten efter IS skräckvälde i Qaraqosh
October 31, 2016

På söndagen firades den första gudstjänsten i irakiska Qaraqosh på två år.

Misshandlad som barn - blev diakon
October 28, 2016

Ronald Henriksson, diakon och biträdande direktor för Stadsmissionen i Västerås, utsattes för fysisk och psykisk misshandel som barn.

Kyrka visade sista avsnittet av "Tro, hopp och kärlek" på storbild
October 26, 2016

Lötenkyrkan i Uppsala fylldes av människor i alla åldrar när sista avsnittet av Tro, hopp och kärlek visades på storbild. Dessutom fick åhörarna mingla med deltagare från programmet.

Pingstledaren och biskopen: Vi finner varandra i Jesus
October 19, 2016

Blir man lycklig som kristen? Hur fungerar tungotalet? Vad är en sekt? De två kyrkoledarna Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS, och Mikael Mogren, biskop i Västerås stift,möttes i Västeråsför att tala om tro och liv.

Dagens experter om Nobelpriset och Dylans kristna period.
October 13, 2016

Dagens Inger Alestig och Urban Thoms kommenterar Nobelpriset i litteratur som i år går till Bob Dylan.

Oron för släkten i Syrien gnager varje minut
October 12, 2016

De lyckades alla ta sig till Sverige. Men kvar i Syrien finns fortfarande flera familjemedlemmar och många vänner.Varenda vaken minut lever familjen Zino/Georgos med en gnagande oro över att få ett oönskat besked från krigszonen i hemlandet.

Bön för Syrien
October 12, 2016

Många av oss känner maktlöshet inför det som händer i vår omvärld och inte minst i Syrien. Ett redskap som vi som kristna har i tillägg till praktisk hjälp är bönen. Vi tror att bönens kraft är stor och den är ett erkännande­ av att vi behöver hjälp. Därf