DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Fördomskollen - finns det ett kristet utseende?
July 11, 2018

Pastorn Eric Andersson ger sig ut på stan för att leta "kristna kläder" Vad har svenskar för fördomar om hur kristna ser ut? Vi tar reda på det i första asvnittet av Fördomskollen.

Kristna ledarskribenten: Inga bidrag till kyrkor
July 10, 2018

Maria Ludvigsson och Karin Wiborn om bidrag till kyrkor

Så går kyrkorna vidare efter #metoo
July 06, 2018

De kyrkliga metoo-uppropen gjorde stor skillnad för dem som fick ett forum att berätta. Men det är mycket kvar som behöver göras, menar Equmeniapastorn Esther Kazen, en av initiativtagarna till uppropet "Sanningen ska göra er fria".

Barnen har flyttat ut - Dör vår kärlek nu?
July 05, 2018

Så förbereder ni er för den stora förändringen när barnen flyttar hemifrån.

Domprost ringde i kyrkklockorna i protest mot seminarium
July 05, 2018

Under ett seminarium i Almedalen med debattören Thomas Gürsvalde domprosten Mats Hermansson i Visby att ringa i kyrkklockorna för att få slut på seminariet eftersom"Det var ett otrevligt budskap".

Elisabeth Svantesson mötte starkt motstånd från kyrkoledarna
July 03, 2018

Viljan att hjälpa måste gå hand i hand med förmågan att hjälpa, och därför måste man se till helheten när det gäller migrationspolitik.Det menade Moderaternas Elisabeth Svantesson, men mötte samtidigt starkt motstånd från kyrkoledarna då hon...

Tjejer från Lycksele pingst tog ton i korvkiosken
July 03, 2018

Har man inga kunder för tillfället kan man förgylla tiden med att sjunga. Så tänkte ungdomsgänget från Lycksele pingst när de volontärjobbade i Lappis korvkiosk under en eftermiddag.

Pingstledaren pratar politik i Almedalsvimlet
July 02, 2018

Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS, tar till orda i Visby.

Kyrkorna uppmanas befria slavar
July 02, 2018

Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik vill inkludera alla pingstförsamlingar i kampen mot människohandel. Pastor Stefan Beimark hoppas att år 2020 ska alla vara med och se till att någon frigörs från slaveri.