Work of Art

Work of Art


Work of Art 10: Πάμελα Λύτρα

June 20, 2022

Στο 10ο επεισόδιο του “Work of Art”, o Μιχάλης Προβατάς συναντά την ταλαντούχα συγγραφέα – δημοσιογράφο – κειμενογράφο, Πάμελα Λύτρα!


Στον πυρήνα της πολυσχιδούς προσωπικότητας της βρίσκεται το καλοδουλεμένο κείμενο και όχι άδικα. Από μικρό παιδί, η κλίση της ήταν εμφανής καθώς έγραφε συνεχώς αφού αυτός ήταν ο βασικός τρόπος της να εκφράζεται. Στην ενήλικη ζωή της εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε κάθε μορφή των Μ.Μ.Ε. (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπος Τύπος) ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ως αρθρογράφος – κειμενογράφος πάνω στον κλάδο του Digital content με μεγάλη επιτυχία. Σήμερα, μάλιστα, έχει τη δική της επιχείρηση, με το εμπνευσμένο όνομα ‘Google Loves Me’ με αντικείμενο (φυσικά) το Digital Content-Ghostwriting & Media Planning. Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο “Η Σελήνη Που Της Έκλεβαν Τη Λάμψη”. Εκεί, η Πάμελα έγραψε για την καλοσύνη, την ευγένεια, τα συναισθήματα, τις πιο εσωτερικές σκέψεις που πρέπει να εξωτερικεύονται τόσο από τα παιδιά όσο κι από τους ενήλικες, ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.


Στο συγκεκριμένο επεισόδιο που αποτελεί και το τελευταίο της σεζόν, η Πάμελα μιλάει για τον γραπτό λόγο, τη μεγαλή της αγάπη δηλαδή εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια και αναλύει τα προτερήματα και τις δυσκολίες που έχει κάθε τομέας που έχει το κείμενο στο επίκεντρο του. Παράλληλα, σχολιάζει την εξέλιξη του ‘καλού’ κειμένου μέσα στα χρόνια, δίνει συμβουλές στη νέα γενιά κειμενογράφων και δεν σταματά να κάνει σχέδια για το μέλλον. Η Πάμελα Λύτρα είναι εργατική, στοχοπροσηλωμένη, ευθύς και άμεση. Όπως λέει και η ίδια: “Δεν αγαπώ τη φλυαρία καθώς πιστεύω πως αποτελεί φασαρία, αλλά μου αρέσει η λακωνικότητα γιατί αυτή είναι που ΚΑΝΕΙ τη φασαρία!” Θα συμφωνήσουμε μαζί της. Καλή ακρόαση!



Απολαύστε το podcast σε έναν από τους παρακάτω players ή στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ακολουθήστε (follow) το Work of Art και στο Spotify!