Work of Art

Work of Art


Work of Art 9: Κατερίνα Ντούσκα

May 12, 2022

Στο νέο επεισόδιο του “Work of Art” o Μιχάλης Προβατάς συναντά την πληθωρική και ταλαντούχα τραγουδίστρια – τραγουδοποιό, Κατερίνα Ντούσκα. Η ζωή της έχει πάντα στο επίκεντρο την Τέχνη για αυτό και μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όσο και αν η ίδια στις αφηγήσεις της παραμένει πάντα μετρημένη και ρεαλίστρια.


Η Κατερίνα μιλάει για τον Καναδά όπου μεγάλωσε και έζησε έως την εφηβεία της, τη ζωή της εκεί και τις ομοιότητες και διαφορές που έχει ο τόπος με την Ελλάδα. Επίσης, θυμάται τις σπουδές της στη Νομική και την απόφαση να τις σταματήσει, ώστε, να αφοσιωθεί με όλες τις δυνάμεις στη μεγάλη της αγάπη που ήταν και παραμένει η μουσική. Η Κατερίνα μιλάει για την εποχή που ανέβασε στο YouTube τα πρώτα της τραγούδια, την πορεία και την εξέλιξη που είχε από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ με τίτλo «Embodiment» μέχρι και την κυκλοφορία του πρόσφατου “Call Me Nyx”, τόσο καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά.


Επίσης, η Ντούσκα διανύει μία εξαιρετική συναυλιακή περίοδο με εμφανίσεις σε σημαντικά Φεστιβάλ και διοργανώσεις του εξωτερικού και αναφέρει πως πάντα ο στόχος της ήταν το παγκόσμιο κοινό και όχι μίας συγκεκριμένης χώρας και πως μόνο με αυτό το mindset ένας καλλιτέχνης μπορεί να ανθίσει και να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες του.


Τέλος, δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε στην εμπειρία της Eurovision, όταν το 2019 εκπροσώπησε την Ελλάδα, με το τραγούδι «Better Love». Τι θυμάται πιο έντονα από εκείνη την περίοδο, τι θα έκανε διαφορετικά αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και πολλά ακόμα! Ένα απολαυστικό Work of Art που μιλάει για τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και πως όταν υπάρχει ταλέντο, με τη σωστή αντίληψη, επιμονή και φυσικά αγάπη για αυτό που κάνεις, όλα είναι εφικτά.



Απολαύστε το podcast σε έναν από τους παρακάτω players ή στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ακολουθήστε (follow) το Work of Art και στο Spotify!