Work of Art

Work of Art


Work of Art 3: Βασιλική Σταθοπούλου

November 04, 2021

Στο τρίτο επεισόδιο του “Work of Art”, o Μιχάλης Προβατάς φιλοξενεί την κα Βασιλική Σταθοπούλου. Πρόκειται για μία διακεκριμένη κτηνίατρο με μία – σπάνια ανά τον κόσμο – ειδίκευση στη γαστρεντερολογία σκύλου και γάτας. Η κα Σταθοπούλου είχε τη σπουδαία ιδέα να ενώσει τον κόσμο της επιστήμης με αυτόν της Τέχνης και το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης ήταν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με το εμπνευσμένο όνομα «Give me a paw».


Η συγκεκριμένη δράση, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής, απεθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της φιλομάθειας και τη βελτίωση της επικοινωνιακής ικανότητας, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο. Για αυτό τον λόγο, ειδικά εκπαιδεύμενοι σκύλοι γίνονται ακροατές παιδιών που τους διαβάζουν τα αγαπημένα τους βιβλία, λογοτεχνικά, σχολικά, κόμικ… όποια εκείνα επιθυμούν. Τα οφέλη είναι αμέτρητα και συναρπαστικά.


Η εξαιρετική επιστήμονας, λοιπόν, μας αναφέρει ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το πρόγραμμα καθώς και συναρπαστικές λεπτομέρειες από την προσωπική της διαδρομή στον τομέα της κτηνιατρικής ενώ απαριθμεί τα μαθήματα ζωής που μπορούμε να αποκτήσουμε μέσα από την επαφή με τα ζώα. Το Work of Art #3 αποτελεί ένα ιδιαίτερο podcast που πρέπει να το ακούσει κάθε κηδεμόνας σκύλου, ζωόφιλος, γονέας αλλά και κάθε άνθρωπος που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.



Απολαύστε το podcast σε έναν από τους παρακάτω players ή στις αγαπημένες σας εφαρμογές και ακολουθήστε (follow) το Work of Art και στο Spotify!





Skip to 01:47 Με ποιο τρόπο το πρόγραμμα “Give Me A Paw” ενώνει την τέχνη με την επιστήμη
Skip to 06:21 Τα οφέλη του “Give Me A Paw” για τα παιδιά
Skip to 16:56 Η επιλογή της Κτηνιατρικής για την κα Σταθοπούλου ήταν ο δρόμος για να αλλάξει ο κόσμος
Skip to 21:01 Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζει κάθε κηδεμόνας σκύλου
Skip to 27:41 Τα οφέλη της επαφής με τα ζώα για ενήλικες