SKR PODCAST

SKR PODCAST


SKR PODCAST #4 – Selja Ahava ja Sami Kivikkokangas

November 08, 2018

SKR podcastin neljännessä jaksossa vieraina ovat kirjailija Selja Ahava ja psykologi Sami Kivikkokangas. He keskustelevat kirjallisuudesta, psykoterapiasta ja muutoksesta.


Selja Ahava on Helsingissä syntynyt kirjailija ja dramaturgi, joka asuu nykyään Porvoossa. Hän on julkaissut kolme romaania, ja hänen teoksiaan on käännetty 16 kielelle. Kirjoissa toistuvia teemoja ovat menetys, muutos ja ihmisen suhde selittämättömään.


Sami Kivikkokangas on haagalainen vuonna 1985 syntynyt erikoispsykologi, psykodynaaminen nuorisopsykoterapeutti, integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti jatyönohjaaja. Hänen väitöskirjatyönsä käsittelee psykoterapeuttista muutosta, erityisesti haavoittuvuuden, häpeän ja seksuaalisuuden kysymyksissä: miten ja minkälaisen vuorovaikutuksen kautta aktiivinen toimijuus suhteessa ongelmalliseen ja häiritsevään voi tulla uudella tavalla mahdolliseksi ja kokemuksellisesti omaksi otetuksi.


Ahava ja Kivikkokangas käsittelevät omissa töissään muutosta. Näistä lähtökohdista podcastissa pohditaan, mitä kirjallisuus, psykologia tai psykoterapia oikeastaan ovat. Alustavasti, molemmissa vaikuttaa olevan keskeistä “toisen nahkoihin meneminen”, niin kuin Ahava asian muotoilee.


Podcastia isännöi Olli Ahlroos. Keskustelu on taltioitu Taidekoti Kirpilässä 17.8.2018.


http://taidekotikirpila.fi/


Olli Ahlroos on Plato Productions:n ja Plato Philosophy Management Oy:n perustaja. Hän on koulutukseltaan filosofi ja taiteen tutkija.


Tuotanto: Suomen Kulttuurirahasto & Plato Productions


Konsepti: Olli Ahlroos http://www.ahlroos.com


Tekninen toteutus: Joakim Pusenius http://www.joakimpusenius.com


Suomen Kulttuurirahasto on vuonna 2018 myöntänyt Selja Ahavalle apurahan kirjalliseen työskentelyyn.Suomen Kulttuurirahasto on vuonna 2018 myöntänyt Sami Kivikkokankaalle apurahan psykoterapeuttista muutosta käsittelevään väitöskirjatyöhön.