SKR PODCAST

SKR PODCAST


SKR PODCAST #2 – Pekka Pakkanen ja Juho Kangas

September 06, 2018

SKR podcastin toisessa jaksossa arkkitehti Pekka Pakkanen ja säveltäjä Juho Kangas keskustelevat muun muassa rytmin merkityksestä arkkitehtuurissa ja siitä, mitä tilojen hierarkia voi tarkoittaa säveltaiteessa?


Pekka Pakkanen on helsinkiläinen vuonna 1969 syntynyt arkkitehti. Hän on arkkitehtuurin tutkimusmatkailija, jonka työt kasvavat paikan, ohjelman ja valittujen materiaalien synteesistä. Pakkanen on toiminut mm. Allas Sea Poolin ja Serlachius Museo Göstan pääsuunnittelijana sekä Guggenheim Helsinki -kilpailun voittaneen ehdotuksen paikallisena arkkitehtina.


Juho Kangas (s. 1976 Kokkolassa) opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa  Paavo Heinisen, Eero Hämeenniemen ja Veli-Matti Puumalan johdolla sekä Wolfgang Rihmin oppilaana Saksassa. Hänen teoksiaan on esitetty Suomessa ja ulkomailla.


Keskustelun aikana Pekka ja Juho löytävät luovista prosesseistaan mielenkiintoisia yhtäläisyyksiä. Ehkä hieman yllättäen, rakennus- ja säveltaide muistuttavat toisiaan monin tavoin.


Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka rahoittaa tiedettä, taidetta ja suomalaista kulttuuria. SKR podcastin keskustelijat ovat Kulttuurirahaston apurahansaajia eri aloilta. Kurkista kanssamme kulttuurin ja tieteen tekijöiden ajatuksiin.


https://www.skr.fi/


Podcastia isännöi Olli Ahlroos. Podcast on taltioitu Taidekoti Kirpilässä 14.6.2018.


http://taidekotikirpila.fi/


Olli Ahlroos on Plato Philosophy Management Oy:n toinen perustaja. Hän on koulutukseltaan filosofi ja taiteen tutkija. Joakim Pusenius on


Tuotanto: Suomen Kulttuurirahasto & Plato Productions


Konsepti: Olli Ahlroos


Tekninen toteutus: Joakim PuseniusSuomen Kulttuurirahasto on vuonna 2018 myöntänyt Juho Kankaalle apurahan sävellystyöhön ja Pekka Pakkaselle (yhdessä Risto Huttusen ja Santeri Lipastin kanssa) apurahan Venetsian Arkkitehtuuribiennaalin Time Space Existence -näyttelyyn osallistumiseen.