Stefan Gustavsson – Samtid och sanning

Stefan Gustavsson – Samtid och sanning


Latest Episodes

Avsnitt 022 - Skriften allena?
May 02, 2014

Stefan och Martin diskuterar den förnyade debatten kring skrift och tradition. Vad betyder "skriften allena" och är det en hållbar uppfattning? Några invändningar mot skriften allena är att kyrkan kom före skriften, eller åtminstone att den muntli

Avsnitt 021 - Noa och floden
April 08, 2014

Filmen "Noah" har satt frågor om syndafloden och Noa på tapeten. Stefan och Martin tar upp vad som är centralt i bibeltexten – nästa avsnitt kommer handla om filmen.

Avsnitt 020 - Mitt hem och min trädgård
April 01, 2014

Stefan och Martin pratar om Första Mosebok kap 2 och livet i Edens paradis-trädgård. Hur var mänskligt liv där, och vad lär det oss om vår Gudsrelation, syn på arbete, kultur, relationer och äktenskap?

Avsnitt 019 - Två skapelseberättelser?
March 25, 2014

Stefan och Martin går vidare till det andra kapitlet i Första Mosebok. Är det en till skapelseberättelse vi möter? Vad är poängen med att ha två stycken, i så fall?

Avsnitt 018 - till Guds avbild skapade han henne
March 03, 2014

Martin och Stefan pratar vidare om skapelsen och vad det betyder att människan är Guds avbild. Vad säger det om Gud och vad säger det om människan? Hur står sig "Guds avbild" gentemot andra sätt att se på människan?

Avsnitt 017 - Frågor och invändningar
February 17, 2014

Martin och Stefan tar upp lite respons, frågor och invändningar som lyssnare skickat in sen förra avsnittet. Bibelns skapelseberättelse engagerar, och här argumenterar Stefan vidare för att den bästa tolkningen av skapelseveckan är att dagarna spe

Avsnitt 016 - Ordning och reda, havsdjur på fredag?
February 05, 2014

Stefan och Martin fortsätter att prata om Första Mosebok. Ett av de mest slående dragen i Bibelns skapelseberättelse är sorteringen i sex skapelsedagar och en vilodag. Hur ska vi förstå den beskrivningen? Står "dag" för 24 timmar, längre tidsper

Avsnitt 015 - Rimliga förväntningar
January 27, 2014

Nytt år, nytt avsnitt och – ny serie! Stefan och Martin ska prata om Första Mosebok en tid framöver. Först ut ett samtal om vad som är rimliga förväntningar att ta med sig till en biblisk text.

Avsnitt 014 - Mental julstädning
December 21, 2013

Martin och Stefan städar ut en sista aggression ur Stefans sinne för att möjliggöra julfriden. Vi pratar om samtalsklimat, CredoAkademins julavslutning och får ett telefonsamtal från trospolisen.

Avsnitt 013 - Julevangeliet & historien
December 04, 2013

Stefan och Martin diskuterar julens historiska förankring, tidsramarna för Jesu födelse och hur berättelsen om de vise männen och stjärnan egentligen kan gÃ¥ ihop. Â