Stefan Gustavsson – Samtid och sanning

Stefan Gustavsson – Samtid och sanning


Latest Episodes

Avsnitt 032 – Varning för is
February 13, 2015

Stefan och Martin är tillbaka i studion för att diskutera IS, islam, religiöst motiverat våld och varför det är svårt att kunna ha en bra och konstruktiv debatt om idéinnehållet i islam. Lite olika synsätt kring relationen mellan islam och islamism dis...

Avsnitt 031 – Julavslutning och uttåg
December 23, 2014

När juldagsmorgon glimmar, jag vill på bio gå. Martin och Stefan diskuterar kommande filmen ”Exodus: Gods and Kings” om Mose och uttåget ur Egypten. Dessutom en ordentlig tillbakablick över hösten på CredoAkademin.

Avsnitt 030 – Dåliga sätt på svåra ställen
December 18, 2014

Stefan och Martin diskuterar debatten om bibelsyn och gudsbild som pågått i Svenska Dagbladet och Dagen under senhösten. Martin Lembke, som startade debatten med denna artikel, föreslår att man antingen vår välja och vraka i Guds ord,

Avsnitt 029 – Svagt argument, höj rösten!
December 05, 2014

Stefan och Martin är äntligen tillbaka i studion, där de diskuterar förkunnelsen i den kristna församlingen. Vilka typer av förkunnelse finns i Sverige idag, och vad är styrkor respektive svagheter med dessa?

Avsnitt 028 – Abraham är far till alla barnen?
October 17, 2014

Stefan och Martin diskuterar projektet ”Guds hus” i Fisksätra i Nacka; en kyrka och en moské med gemensam foajé. Fredsprojekt, men på vilken teologisk grund? Hur kan kristna både verka för integration och förståelse,

Avsnitt 027 – Floskler
September 30, 2014

Stefan och Martin pratar via Skype om en del av de floskler som överlevt valet. Vilka distinktioner saknas i hur såväl politikens och kyrkans samtal går kring människovärde, mänskliga rättigheter, integration och den återupplivade kyrkliga debatten kri...

Avsnitt 026 – Wilberforce Akademin
September 05, 2014

Stefan jobbar helg men är lika glad för det, för Wilberforce Akademin är här! Vi pratar om vem Wilberforce var, vad kristna idag kan lära sig av honom och varför Svenska Evangeliska Alliansen startar en akademi i hans namn.

Avsnitt 025 – Avslut och framåtblick
August 22, 2014

Äntligen tillbaka! Stefan och Martin avrundar vårens följetong och blickar framåt mot vad som händer i höst, på CredoAkademin och Apologias konferens En ond Gud?

Avsnitt 024 - Fallfrukt
May 30, 2014

Stefan och Martin är inte tillbaka i studion, men tillbaka i Första Mosebok. Från ett hotellrum i södra Polen: en podcast om frukten, fallet och fortsättningen. Obs: något sämre ljudkvalitet pga. bärbar inspelningsutrustning.

Avsnitt 023 - Noah-filmen och Bibel-Noa
May 14, 2014

Stefan och Martin är tillbaka från bion och diskuterar "Noah": dess styrkor, svagheter, intressanta teman och varför de försvarar konstnärlig frihet också i relation till Bibelns texter.