Radio Savannah

Radio Savannah


Ooit waren er wolven, van Charlotte McConaghy

April 06, 2023
Ooit waren er wolven van Charlotte McConaghy

Duik met Lola en Suzanne in het eco-fictieboek Ooit waren er wolven van Charlotte McConaghy. We praten over obsessies, geweld, klimaatangst en – natuurlijk – over wolven.


Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl.


Lees Charlotte McConaghy


Een wild en aangrijpend verhaal over de strijd van een vrouw die tegen elke prijs wolven opnieuw in de Schotse Hooglanden probeert te introduceren. Inti Flynn komt naar Schotland om veertien grijze wolven in de afgelegen Hooglanden te herintroduceren. Als wetenschapper weet ze dat wilde dieren de enige redding zijn voor het verwoeste landschap. Als vrouw hoopt ze op een nieuwe start. Ze is niet meer wie ze was, veranderd en gesloten door het leed dat ze heeft gezien.

Wanneer een boer dood wordt aangetroffen en een klopjacht op haar dieren begint, moet ze haar angsten onder ogen zien: is de wolf of de mens het beest in het bos? En zal ze ooit weer menselijk contact kunnen toelaten – of wordt ze verslonden door de wildernis die ze wil redden?


Vind het boek hier in de webshop. 



‘Vlucht’ van Charlotte McConaghy is een roman van mythische proporties over trauma en verwerking, maar bovenal een schitterende ode aan de ongetemde wildernis die we dreigen te verliezen.De noordse stern vliegt het langst en het verst van alle trekvogels, en ornitholoog Franny Stone is vastbesloten deze te volgen tijdens de laatste migratie van hun soort. Het is een zaak van leven of dood, niet alleen voor de sternen – vanwege een massa-extinctie nagenoeg de laatste dieren op aarde – maar ook voor Franny zelf, die een duister geheim met zich meedraagt. Ze weet de raadselachtige kapitein van vissersboot de Saghani te overtuigen om haar van Groenland naar Antarctica te varen, de vogels achterna, met de belofte dat die hen naar zeldzame vis zullen leiden. Terwijl de Saghani en haar excentrieke bemanning zich drijvende proberen te houden in onbekende wateren raakt Franny steeds meer verstrikt in haar herinneringen. Hoe ver is ze bereid te gaan om haar verleden te ontvluchten?


Vind het boek hier in de webshop. 



De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom