Radio Savannah

Radio Savannah


Tussen de planken: mei

May 19, 2022
Tussen de planken: mei

In een nieuwe editie van Tussen de planken nemen Lola en Suzanne je mee de winkel in! Ze praten je bij over het reilen en zeilen van Savannah Bay en vertellen over alle leuke dingen die op de agenda staan en introduceren de boeken van de maand mei.


Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl.


Boeken van de maand


Zonder zwemdiploma slinken je overlevingskansen, weet de verteller in diepdiepblauw. Ze heeft geleerd hoe je in een onrustige zee de kalmte kunt bewaren. En dat je bij hoge golven het beste naar de bodem duikt en het gebulder over je heen laat komen. Maar in het echte leven heb je aan zulke lessen niet veel.


In diepdiepblauw onderzoekt Nikki Dekker onze relatie met de dieren onderwater, waarvan we maar weinig begrijpen, met de mensen om ons heen, die vaak al even raadselachtig zijn, en bovenal: de relatie met onszelf. Welke identiteiten meten we onszelf aan en wanneer laten we die weer los?


diepdiepblauw is een essayistische coming-of-age-roman over het onstuitbare verlangen naar onbekende plekken, naar andere levens en naar het water dat je altijd zal dragen.


Vind het boek hier in de webshop en



‘De wilde vaart’ van Tessa Leuwsha vertelt in teksten en beelden over de kracht van de natuur en het universele belang van het koesteren van rolmodellen. Tessa Leuwsha en haar man Sirano willen de eeuwenoude Plantage Frederiksdorp behoeden voor verval, maar als het coronavirus uitbreekt dreigen ze hun bezit te verliezen. Ontmoedigd besluiten ze in een open boot op zoek te gaan naar hun eigen kern en de overlevingsdrift van een volk. Varend over meanderende rivieren en dichtbegroeide kreken ontmoeten ze in dorpen en op vrijwel verlaten plantages Inheemsen en nazaten van slaafgemaakten en contractarbeiders. Zij weten de economische malaise het hoofd te bieden, even vindingrijk als de vergeten helden die vanuit hetzelfde grillige landschap streden tegen elke vorm van overheersing.


Vind het boek hier in de webshop.


Informatie, events en meer uit deze aflevering

Kom werken bij Savannah Bay! We zijn op zoek naar een tweede assistent-bedrijfsleider. Bekijk hier de vacatureinformatie.


Ter ere van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022 heeft de Universiteit Utrecht de audiotour ‘Met Terugwerkende Kracht‘ gemaakt. In deze audiotour word je in zes korte podcastafleveringen meegenomen langs plekken met een onderbelichte geschiedenis en langs verhalen van emancipatie en feminisme in Utrecht. Savannah Bay maakte ook één aflevering. Beluister deze hier. 


De campagne ‘Geef een boek cadeau’ bestaat 5 jaar en dit lustrumjaar is de klassieker ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (ill.) gekozen als campagnetitel. Dit mooie prentenboek is vanaf 13 mei bij Savannah Bay te koop voor slechts € 2,50. Vind het boek hier in de webshop.


Op 22 mei organiseert Savannah Bay weer haar jaarlijkse voorjaarssalon. In deze editie zijn twee auteurs centraal: Nikki Dekker en Maarten van der Graaff. Beide auteurs worden kort geïnterviewd door onze vrijwilliger Geert Wernaart. Vervolgens kun je je boeken laten signeren door de auteurs. Toegang is gratis, maar meld je voor ons overzicht graag wel even aan via  info@savannahbay.nl Meer informatie vind je hier.


De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom