Radio Savannah

Radio Savannah


Tussen de planken: februari

February 24, 2022
Tussen de planken: februari

In deze allereerste editie van Tussen de planken nemen Lola en Suzanne je mee de winkel in! Ze praten je bij over het reilen en zeilen van Savannah Bay en vertellen over alle leuke dingen die op de agenda staan en geven je een mooie voorraad boekentips mee voor de laatste dagen van februari.


Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl.


Boeken van de maand


Louise Erdrich – De nachtwaker

Thomas Wazhashk is nachtwaker bij de lagersteenfabriek in het Turtle Mountain-reservaat. Daarnaast is hij stamhoofd van de Chippewa-indianen. Al enige tijd hoort hij verontrustende geluiden vanuit Washington over een ‘emancipatiewet’. Deze wet zou een einde maken aan de verdragen met de Amerikaans-indiaanse stammen – verdragen die waren overeengekomen voor ‘zolang het gras groeit en de rivieren stromen’. Thomas realiseert zich algauw dat deze wet niets met vrijheid te maken heeft, maar als doel heeft de indianen hun land en hun identiteit te ontnemen. Hij besluit te vechten voor zijn volk, koste wat het kost.


Ondertussen verlaat zijn nichtje Patrice – of Pixie, zoals ze tegen haar zin wordt genoemd – het reservaat om op zoek te gaan naar haar zus, die spoorloos verdwenen is. Haar zoektocht brengt haar naar Minneapolis, waar ze geconfronteerd wordt met de harde realiteit van een wereld waarin ze zich maar niet thuis voelt.


Gebaseerd op het buitengewone leven van haar grootvader verkent Louise Erdrich in De nachtwaker het meedogenloze lot van een volk dat moet vechten voor zijn bestaan. Erdrich brengt haar personages op onvergetelijke wijze tot leven en vertelt een weergaloos verhaal over een zwarte bladzijde uit de Amerikaanse geschiedenis en een strijd die nog altijd niet geheel gestreden is.


Vind het boek hier in de webshop.Amia Srinivasan – Het recht op seks: feminisme in de 21e eeuw


Sinds #MeToo gaat het gesprek over seks vooral over seksueel overschrijdend gedrag. Maar seks is veel complexer dan alleen gewenst versus ongewenst. Het is een private handeling vol publieke betekenis. Hoe worden onze voorkeuren gevormd? Hoe werken ideeën over verkrachting en racisme op elkaar in? Wat zegt porno over vrijheid? In zes baanbrekende essays onderzoekt filosoof Amia Srinivasan de politiek en de ethiek van seks, in de hoop het gesprek een nieuwe wending te geven.


Vind het boek hier in de webshop.


Informatie, events en meer uit deze aflevering

De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom


loaded