Radio Savannah

Radio Savannah


Boekenplankje van december – kersteditie!

December 09, 2021
Boekenplankje van december – kersteditie!

Radio Savannah viert december! In deze feestaflevering vol leestips kijken Lola en Suzanne terug op hun leesjaar, bespreken ze Kerst in Savannah Bay en zetten ze een recordaantal boeken op het boekenplankje. Fijne feestdagen!


 


Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl


Savannah’s Christmas

Savannah Bay is helemaal in de decembersferen, dus kom vooral langs voor cadeautjes, gezelligheid en meer!


—  Onze actuele openingstijden vind je hier.


— Check voor de boeken die onder onze Light a Fire actie vallen de webshop hier.


— En wij tippen onze Queering the City of Literature Zine als perfect decembercadeau, met prachtig nieuw werk van Chris Lomans, Anne Chris van Doesburg en Edna Azulay.


Winactie

Wil je kans maken op een gesigneerd exemplaar van Sally Rooneys nieuwste roman, Prachtige wereld waar ben je? Tip ons dan jouw favoriete boek. Reacties kun je achterlaten via de socials van Savannah Bay, of via info@savannahbay.nl.


Boeken van de maand

Mary - Anne Eekhout


Mary Shelley verblijft op haar veertiende bij een familie in Schotland, waar een innige vriendschap ontstaat met Isabella Baxter. Samen dwalen ze in het gebied dat al eeuwen verhalen herbergt over monsters en geesten, en op een dag stuiten ze diep in het bos op een man die geen man is. De ledematen log en lelijk, een hoofd dat noch menselijk, noch dierlijk is. Vier jaar later brengt Mary met haar geliefde Percy Shelley een bezoek aan haar vrienden John Polidori en Lord Byron, bij het Meer van Genève. ’s Avonds bij het haardvuur vertellen ze elkaar verhalen. Een flintertje herinnering brengt haar terug naar haar tijd met Isabella in Schotland, en ook naar David Booth, een zeer intelligente, charismatische, maar tegelijk ook griezelige man, die een grote interesse in Mary en Isabella ontwikkelde. Dan dient ook het monster uit het bos zich weer aan, en vanuit die gedachte ontstaat haar verhaal over het monster van Frankenstein. Mary is een ode aan de verbeelding, een verhaal over creëren, over de onlosmakelijke band tussen fantasie en werkelijkheid. En evenals Mary Shelley toont Anne Eekhout de kracht van een vrouw wanneer die iets ter wereld brengt wat niemand voor mogelijk had gehouden.


 


Vind het boek hier in de webshop.


Geef Nooit Op - Bernardine Evaristo


Geef nooit opis het inspirerende verslag van de weg die Bernardine Evaristo heeft afgelegd. Na decennia als baanbrekend schrijver in de marge nam ze eindelijk haar plaats in de schijnwerpers in. Ze brengt haar strijd tegen de gevestigde orde in kaart. Aan de hand van haar eigen ervaringen levert ze bovendien een essentiële bijdrage aan de huidige debatten over kwesties zoals ras, klasse, feminisme, seksualiteit en ouder worden. Dit is een uniek pleidooi voor iedereen die ooit in de marge heeft gestaan om nooit op te geven.


Vind het boek hier in de webshop.


Boekenplankje terugblik – Lola en Suzannes favoriete boeken van het jaar!

Suzanne


Lola: 


Lola’s meest gelezen romance auteurs in 2021: Talia Hibbert, Sarah MacLean, Cat Sebastian, Evie Dunmore, Alexis Daria, Alyssa Cole, Casey McQuiston. En voor wie nog zin heeft in een queer, romantisch decemberboek, check deze lijst


loaded