Psykologiradion

Psykologiradion


Latest Episodes

Vad gör en psykolog avsnitt 4
March 13, 2017

I detta avsnitt träffar vi Elin Lindsäter som är legitimerad psykolog och doktorand på Karolinska Institutet, där hon bland annat forskar på behandling av stressrelaterad ohälsa. Vi pratar om och problematiserar de olika diagnoserna kring stress och ut...

Om interkulturell medvetenhet och flyktingar
January 05, 2017

I detta avsnitt träffar vi Soroush Shouri  som myntat ett eget begrepp, interkulturell medvetenhet. Vi pratar om mottagande om ensamkommande flyktingar och vilka de vanligaste fallgroparna för oss i mottagandet är .

Om mindfulness
December 06, 2016

I detta avsnittet träffar vi Alberto Santi, som är en av grundarna till Psykologpartners W&W AB. Vi pratar om ämnet mindfulness som av vissa ses som en livsnödvändighet och av andra som flum. Varför denna tudelning?

Vad gör en psykolog avsnitt 3
November 10, 2016

I detta avsnitt träffar vi Ida Flink som är legitimerad psykolog, författare och forskande docent vid Örebro universitet. Vi pratar om varför det är viktigt att forska som psykolog och passar på att fråga en expert om det här med smärta.

Om FACT och PCBH-modellen på vårdcentral
October 21, 2016

I detta avsnittet träffar vi Mats Dahlin, som är en utav pionjärerna inom arbetet med FACT (Focused Acceptance and Commitment Therapy) i Sverige. Vi pratar om vad FACT är, varför det fungerar så bra på vårdcentraler och vad PCBH-modellen är för något.

Vad gör en psykolog avsnitt 2
August 16, 2016

I det andra avsnittet i serien om vad psykologer arbetar med träffar vi Kristofer Vernmark som jobbar med digital psykologi. Vi pratar om internetterapi som en del av en större utveckling inom vården mot insyn och inflytande för klienten och om varför ...

Om känslomässigt undvikande
July 12, 2016

I detta avsnitt pratar jag med min kollega Kristoffer Pettersson om vad en som klient kan förvänta sig utav inledningen av en terapi. Vilka frågor kan komma att ställas och när kan det vara idé att söka terapi för sina problem?

Vad gör en psykolog avsnitt 1
June 07, 2016

I detta första avsnitt i vår nya serie om vad psykologer arbetar med träffar vi Anders Ekstrand som jobbar med idrott och prestationspsykologi. I avsnittet söker vi bland annat svaret på frågan varför det kan bli problematiskt att tänka positivt.

Psykologens lyckotips
February 02, 2015

Flera avsnitt av Psykologiradion har berört negativa känslor – men är inte de positiva känslorna intressanta att fokusera på? Hur blir vi mer lyckliga? Elin Wesslander och David Brohede samtalar om känslor, skam och vägar till ett lyckligare liv.

Att bemöta sorgen
September 24, 2014

Hur bemöter vi släkt, vänner och närstående som drabbas av förluster? Detta avsnitt av Psykologiradion undersöker sorg, och sorgebearbetning. Du hör både psykologen Elin Wesslander och prästen Peter Andreasson i ett samtal om att bemöta det svåra. -