Mennesker og Maskiner

Mennesker og Maskiner


Matematikken i Teknologien: Nye krav, kritisk tænkning, elevernes verden, lærernes kompetencer og næste event

August 19, 2024

Programbeskrivelse - Episode 5: "Mennesker og Maskiner – Matematikken i Teknologien"


I denne episode bygger vi videre på indsigterne fra vores kick-off event, hvor vi dykker ned i krydsfeltet mellem matematik og teknologiforståelse. Med os er Jens Peter Christensen, formand for Danmarks Matematiklærerforening, og Maria Damlund, ekspert i teknologiforståelse og matematik. Sammen reflekterer vi over, hvordan praktiske anvendelser af matematik kan synliggøre fagets relevans i en teknologisk kontekst for eleverne.


Gæster:

  • Jens Peter Christensen, formand for Danmarks Matematiklærerforening.
  • Maria Darmlund, ekspert i teknologiforståelse og matematik.


Vært og redaktør:

  • Mathias Lund, Faglig direktør EdTalk.


Medvært:

  • Andreas Tamborg, ph.d. og adkunkt samt leder af forskningsprojektet Albatros og studieleder for Kandidat/erhvervskandidat i STEM-undervisning på Institut for Naturfagenes didaktik IND, Københavns Universitet.


Højdepunkter fra episoden:


  1. Matematik i en digital verden: Diskuterer hvordan moderne teknologi, som fx streamingtjenester, kan integreres i matematikundervisningen for at gøre fagets relevans synlig for eleverne.
  2. Teknologiforståelse som fag: Maria Darmlund og Jens Peter Christensen udforsker udfordringerne ved at integrere teknologiforståelse i matematikundervisningen, og hvordan det kan styrke elevernes kritiske tænkning.
  3. Praktisk anvendelse af teknologi: Samtale om hvordan brugen af teknologi som Scratch og simuleringer kan berige matematikundervisningen og gøre komplekse emner mere tilgængelige for eleverne.
  4. Efteruddannelse og lærerroller: Diskussion om vigtigheden af efteruddannelse for lærere i forhold til at håndtere de nye teknologiske krav i undervisningen.
  5. Fremtiden for matematik og teknologiforståelse: Overvejelser om hvordan matematik kan være en løftestang for teknologisk dannelse i skolen og bidrage til en dybere forståelse af den digitale verden.


Afsluttende tanker: Denne episode giver værdifulde perspektiver på, hvordan vi kan opdatere matematikundervisningen gennem integration af teknologi og dermed forberede eleverne på fremtidens digitale udfordringer.


Tilmeld dig næste event: Deltag i vores kommende event den 18. september, hvor vi fokuserer på algoritmisk bias og kønsrepræsentation. Tilmeldingslink: Event Link.


Lyt med og lad dig inspirere til at integrere teknologi og moderne matematiske kompetencer i din undervisning!


Projektet Albatros bliver støttet af Novo Nordisk Fonden (2024-2026) og EdTalk er partner i projektet, men podcasten drives uafhængigt af projektet.


For mere information om EdTalk skriv til:


Joel Haviv, direktør og medejer

joel@edtalk.dk


eller


Mathias Lund, faglig direktør og medejer

mathias@edtalk.dk