Mennesker og Maskiner

Mennesker og Maskiner


Matematikken i Teknologien: Kompetenceorienteret STEM-undervisning og teknologisk almendannelse

July 10, 2024

I denne episode 4 af "Mennesker og Maskiner – Matematikken i Teknologien" dykker vi ned i kompetenceorienteret STEM-undervisning sammen med Maria Møller, lektor i matematik på UCN, Professionshøjskole Nordjylland. Vi udforsker, hvordan moderne undervisning kan udvikle elevernes kompetencer inden for STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) og forberede dem på en digitaliseret verden.


OBS: deltag i næste event med Albatros d. 18. september med fokus på algoritmisk bias og kønsrepræsentation - tilmeldingslink: https://www.ind.ku.dk/begivenheder/2024/albatros-2/ (se bunden af siden eller klik dig direkte videre her: https://www.tilmeld.dk/hvordangoerviautentisketeknologiskeproblemstillingerrelevanteformatematikigrundskole)


Gæst:

  • Maria Møller, lektor i matematik på UCN, Professionshøjskolen Nordjylland, med en ph.d. i kompetenceorienteret STEM-undervisning.

Vært og redaktør:

  • Mathias Lund, Faglig direktør EdTalk

Medvært:

  • Andreas Lindenskov Tamborg, ph.d. og tenure track adjunkt på Institut for Naturfagenes Didaktik (IND), Københavns Universitet og tiltrædende studieleder for KA-STEM uddannelsen på IND.


Højdepunkter fra episoden:

  • Hvad er kompetenceorienteret STEM-undervisning? Maria forklarer begrebet og hvordan det kan hjælpe elever med at forstå og anvende matematik i praktiske og teknologiske kontekster.
  • Betydningen af databehandlingskompetence: Diskussion om, hvordan elever kan lære at indsamle, behandle og analysere data, og hvorfor det er vigtigt i en moderne uddannelseskontekst.
  • Udfordringer og muligheder: Udforskning af de udfordringer, lærere står overfor ved implementering af kompetenceorienteret undervisning, og hvordan man kan overvinde disse udfordringer.
  • Dannelse og STEM: Samtale om, hvordan kompetenceorienteret STEM-undervisning kan bidrage til almen dannelse, og hvorfor det er vigtigt for eleverne at forstå den digitale og teknologiske verden omkring dem.


Afsluttende tanker: Denne episode giver et dybdegående kig på, hvordan kompetenceorienteret STEM-undervisning kan forberede elever til en digitaliseret fremtid, og hvordan lærere kan samarbejde for at implementere denne tilgang i deres undervisning.


Lyt med og bliv inspireret til at integrere moderne teknologiske og matematiske kompetencer i din undervisning!