Mennesker og Maskiner

Mennesker og Maskiner


Matematikken i Teknologien: Fra matematik til verdensforståelse gennem modellering

April 10, 2024

I det tredje afsnit af "Mennesker og Maskiner – Matematikken i Teknologien" udforsker vi matematisk modellering som en bro mellem teoretisk matematik og praktisk problemstillinger i den virkelige verden. Britta Eyrich Jessen giver os indblik i, hvordan moderne modellering kan berige matematikundervisningen ved at tilskynde til nysgerrighed, dyb forståelse og kritisk tænkning.


Husk at tilmelde dig vores kick/off d. 19. april 13-15: https://www.tilmeld.dk/teknologiforst 


Gæst: Britta Eyrich Jessen, ph.d., tenure track adjunkt i matematikkens didaktik, Københavns Universitet med undervisningserfaring fra gymnasiet

Vært og redaktør: Mathias Lund, Faglig direktør EdTalk - edtalk.dk 

Medvært: Andreas Lindenskov Tamborg, ph.d. og tenure track adjunkt på Institut for Naturfagenes Didaktik (IND), Københavns Universitet


Højdepunkter fra episoden:

Brittas forskningsbaggrund: Britta deler sin rejse fra gymnasielærer til forsker og hendes passion for at anvende matematik til at forstå og interagere med verden. Hendes arbejde understreger vigtigheden af tværfaglighed og teknologisk kompetence i matematikundervisningen.


Hvad er matematisk modellering? Britta forklarer, hvordan matematisk modellering fungerer som en metode til at forstå og løse reelle problemer ved at anvende matematiske principper. Hun understreger, at alle menneskelige aktiviteter kan ses som modelleringsaktiviteter.


Udfordringer og muligheder: Diskussionen drejer sig om udfordringerne ved at implementere moderne modellering i skolekonteksten, herunder behovet for at forstå komplekse realverdensproblemer og integrere teknologiske færdigheder i matematikundervisningen.


Eksempel på succesfuld modellering: Britta deler en inspirerende case om gymnasieelever, der arbejder med ansigtsgenkendelsesteknologi, som illustrerer potentialet i at anvende matematisk modellering til at engagere elever og forbinde matematikken med teknologiske anvendelser.


Næste skridt:

Dette afsnit markerer afslutningen på de indledende podcasts før kickoff-eventet for projektet. Lytterne opfordres til at deltage i eventet den 19. april på Københavns Universitet eller online for at dykke dybere ned i disse emner og bidrage til diskussionen. Tilmeld dig her: https://www.tilmeld.dk/teknologiforst