Mennesker og Maskiner

Mennesker og Maskiner


Albatrossen er lettet - intro til Matematikken i teknologien

April 02, 2024

Podcast serie om nyt forskningsprojekt på Københavns Universitet, som undersøger hvordan frontforskning inden for algoritmisk bias kan gøres til genstand for undervisning i grundskolens matematikundervisning. I denne første episode taler Mathias Lund (vært) med Andreas Lindenskov Tamborg (forsker og medvært) om udviklings- og forskningsprojektet med den præcise titel “Fra datalogisk frontforskning i algoritmisk bias til autentisk integration af teknologiforståelse i matematikundervisning”.


Tilmeld dig kick-off for projektet her: https://www.tilmeld.dk/teknologiforst 


Højdepunkter:  


Velkommen til Albatrossen: Mathias og Andreas introducerer podcastserien, der følger forskningsprojektet "Fra datalogisk frontforskning i algoritmisk bias til autentisk integration af teknologiforståelse i matematikundervisning" – eller kort "Albatros".


Projektets baggrund: Andreas forklarer projektets sigte: at integrere forståelsen af algoritmisk bias i matematikundervisningen som en del af en bredere teknologiforståelse.


Udfordringer ved teknologiforståelse: Diskussionen drejer sig om tidligere forsøg på at integrere teknologiforståelse i skolen og de udfordringer, lærere står overfor, når nye fagligheder introduceres i etablerede fag som matematik.


Algoritmisk bias – hvad og hvorfor: Andreas giver en introduktion til algoritmisk bias, dets betydning og eksempler på, hvordan det manifesterer sig i samfundet.


Projektets mål: Projektet sigter mod at udvikle undervisningsmaterialer, der bygger på forskningsresultater, for at hjælpe lærere med at integrere teknologiforståelse i matematikundervisningen effektivt.


Vært og Redaktør: Mathias Lund, Faglig direktør EdTalk - edtalk.dk 

Medvært: Andreas Lindenskov Tamborg, ph.d. og tenure track adjunkt på Institut for Naturfagenes Didaktik (IND), Københavns Universitet