Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


122 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ȘTIM CĂ DUMNEZEU ÎȘI ÎMPLINEȘTE PROMISIUNILE FĂCUTE [Evrei 11.22 I Geneza 37.19-20 I 2 Timotei 1.12]

May 02, 2023

122 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ȘTIM CĂ DUMNEZEU ÎȘI ÎMPLINEȘTE PROMISIUNILE FĂCUTE
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 11 : 22 I Geneza 37 : 19 - 20 I II Timotei 1 : 12 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 02 Mai 2023 I
Cel de-al șaisprezecelea beneficiu al trăirii prin credință este faptul că prin credință ştim că viitorul vieţii noastre va fi exact așa cum ne-a promis Dumnezeu (chiar dacă acum nu vedem absolut nicio schimbare în bine).
În Evrei 11 : 22 scrie că :

„Prin credinţă a pomenit Iosif, când i s-a apropiat sfârşitul, de ieşirea fiilor lui Israel din Egipt şi a dat porunci cu privire la oasele sale”.

În acest verset este notat faptul că Iosif credea că se va împlini promisiunea Lui Dumnezeu și anume faptul că :

descendenții lui Iacov aveau să se întoarcă în țara lor și bazat fiind pe această promisiune
a și dat porunci ca rămășițele lui pământești să fie duse în Canaan.

În trecut, Iosif a experimentat faptul că promisiunile Lui Dumnezeu se împlinesc, se încredea în Dumnezeu și știa că promisiunile Lui Dumnezeu se adeveresc doar că acest lucru nu se întâmplă când vrem noi oamenii și nici în modul în care ne așteptăm noi că vor decurge lucrurile.
În Geneza 37 : 5 – 11 sunt descrise două vise profetice pe care le-a avut Iosif în urmă cu mulți ani, pe când el era tânăr, într-o vreme în care el fiind penultimul dintre băieți erau prea puține șanse ca visurile lui să se adeverească.
În Geneza 37 : 19 - 20 sunt notate cuvintele pe care frații lui le-au spus despre el, atunci când el era aproape să ajungă la ei :

„Ei au zis unul către altul : „Iată că vine făuritorul de vise ! Veniţi acum să-l omorâm şi să-l aruncăm într-una din aceste gropi ; vom spune că l-a mâncat o fiară sălbatică şi vom vedea ce se va alege de visele lui.”

Nu știau că exact prin decizia lor, frații lui Iosif tocmai făceau primul pas spre îndeplinirea voiei Lui Dumnezeu ...

Nu știm ce a fost în sufletul lui Iosif din acel moment până la îndeplinirea promisiunii Lui Dumnezeu pentru el. Dar este probabil că visele, fiind promisiunile Lui Dumnezeu pentru Iosif, au fost asemenea ancorei care fixa o corabie oprită pe mare, iar vânturile nu o puteau clinti din loc.
Un astfel de om poate să fie exact cum spunea soția lui Iov despre soțul ei :

„Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta !” (Iov 2 : 9)

În cartea Evrei 6 : 18 – 19 scrie despre creștinii din primul secol care au avut o viață foarte grea dar :

„a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte, pe care o avem ca o ancoră a sufletului ; o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinăuntrul Templului ... ”.

Mai ales în vremuri tulburi cum sunt cele de care avem noi parte acum, contează foarte mult să cunoaștem promisiunile Lui Dumnezeu din Cuvântul scris dar să avem și promisiuni profetice din partea Lui Dumnezeu pe care să le fi primit într-un mod personal prin Duhul Sfânt.
Cunoscându-L pe Domnul Isus vom putea sta neclintiți indiferent de furtunile din jurul nostru deoarece putem spune cuvintele apostolului Pavel :

„ ... căci ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea”. (II Timotei 1 : 12)

Doamne Isuse, dă-mi și mie o astfel de speranță ! Amin !


loaded