Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


112 I 2023. TIMPUL PLECĂRII ACASĂ. GRĂUNTE DE GRÂU SAU SNOP ? [Ioan 12.24 I Iov 5.26]

April 30, 2023

112 I 2023. TIMPUL PLECĂRII ACASĂ. GRĂUNTE DE GRÂU SAU SNOP ?
I Podcast I Pasaje Biblice : Ioan 12 : 24 I Iov 5 : 26 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 22 Aprilie 2023 I
În Eclesiastul 3 : 2 scrie că : „Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei ...”. Când auzim de-un deces la o vârstă mai fragedă, avem tentința de-a spune că persoana respectivă „ar mai fi putut să trăiască”, dar este interesant că la nașterea unui copil nu ne întrebăm de ce a venit la data respectivă și este normal că dacă acceptăm că Dumnezeu este Stăpânul care hotărăște venirea cuiva pe pământ, tot EL este Cel care este Singurul care are dreptul de-a decide și momentul plecării, iar Dumnezeu decide ce este cel mai bine !
În Biblie, omul este comparat și cu un grăunte de grâu dar și cu un snop. Plecarea de pe pământ poate fi la o vârstă mai mică sau la bătrânețe și în funcție de vârsta avută se poate spune că unul este abia ca un grăunte (despre care noi spunem că ar fi avut tot viitorul în față) sau ca un snop care ... este deja aproape de plecare.
În Ioan 12 : 24, Domnul Isus S-a identificat cu bobul de grâu care prin moartea Lui avea să aducă o nouă Viață pe acest pământ și anume Viața Veșnică.
Dar la momentul plecării de pe acest pământ, Domnul Isus avea aproximativ treizeci și trei de ani, EL fiind ca un singur grăunte de grâu.

Dar lui Elifaz din Teman, printr-un înger, Dumnezeu i-a spus într-o noapte aceste cuvinte :

„Vei intra în mormânt la bătrâneţe, ca snopul strâns la vremea lui”. (Iov 5 : 26)

Aici este o promisiune specifică pentru momentul decesului („la bătrâneţe”) care era valabilă pentru Elifaz din Teman, dar cuvintele îngerului conțin regula generală care este valabilă pentru majoritatea oamenilor : „Vei intra în mormânt ...”. Excepția o constituie doar cei care vor avea parte de Răpirea Bisericii.

În Iov 5 : 26 este folosită o comparație : „ca snopul strâns la vremea lui” și se referă la :
1. omul care este asemenea unuisnop având parte de
2. seceriș, de tăierea de pe pământul celor vii (de deces) după care urmează,
3. strângerea recoltei în hambarul Lui Dumnezeu, creștinul ajungând Acasă în Cer.
Altfel spus „strângerea snopilor” este acel timp al „secerișului”, al adunării recoltei, fiind vremea plecării Acasă.

Și astăzi este foarte încurajator pentru un creștin să știe faptul că a rămas valabilă aceasă decizie Divină :

„Vei intra în mormânt ... ca snopul strâns la vremea lui”.

Aceasta este regula generală, dar vârsta la care se produce decesul nu este la toți la fel ...
De ce este foarte încurajatoare această expresie :

„Vei intra în mormânt ... ca snopul strâns la vremea lui”?

Deoarece Dumnezeu decide sfârșitul vieții exact în cel mai bun moment pentru fiecare credincios în parte, când creștinul respectiv este gata.
Plecarea nu se face nici prea devreme (când boabele nu sunt coapte), dar nici prea târziu (ca nu cumva să se piardă din recoltă) !

Gândindu-ne la Dumnezeu, vom încheia acest studiu despre timpul plecării Acasă cu o constatare și punând apoi o întrebare.

Într-o zi copilul de acum TE va privi prin ochii unui bătrân ... iar bătrânii de acum Te vor cunoaște ca și copii ai TĂI !
Iar la final întrebarea :

„Moartea este clipa despărțirii sau clipa întâlnirii ?”

Depinde de unde o privim. Noi vedem despărțirea dar de fapt, ea aduce (pentru cel plecat) întâlnirea cu Domnul Isus, cu Cel dorit din tot sufletul (nu însă și de tot sufletul, vorbind aici de oamenii care-L resping).

Doamne Isuse, ÎȚI mulțumesc și azi pentru Jertfa Ta de pe cruce, pentru mântuirea pe care ne-o oferi în dar, însă vreau să ÎȚI mulțumesc frumos și pentru că ai acceptat să pleci de pe pământ la o vârstă la care cei mai mulți oameni ... ar fi vrut să mai stea aici.

Dumnezeu să fie binecuvântat ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded