Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


68 I 2023. REALIZĂRILE CREDINCIOȘILOR CURAJOȘI [Marcu 9.23 I Marcu 10.27 I Evrei 11.7]

March 10, 2023

68 I 2023. REALIZĂRILE CREDINCIOȘILOR CURAJOȘI I NOE
I Podcast I Pasaje Biblice : Marcu 9 : 23 I Marcu 10 : 27 I Evrei 11 : 7 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 9 Martie 2023 I
Credința este substanța din care se construiesc realizările. Dar nu este destul să ai „cărămizile”, îți trebuie curaj să începi să faci casa sau acel ceva pe care Dumnezeu îți cere să îl faci !
Lipsa marilor realizări arată lipsa credinței. Iar lipsa de credință, de încredere în Dumnezeu arată spre lipsa citirii și împlinirii Cuvântului Lui Dumnezeu !

Dar ce poate face un om care ÎL crede pe Dumnezeu pe Cuvânt și se încrede în EL ? Poate mai bună ar fi întrebarea dacă :

„Există ceva ce nu se poate face prin credință ?”

În două împrejurări diferite dar nu la mult timp una după alta, Domnul Isus a spus :

„ ... Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede !” (Marcu 9 : 23)
„ ... toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu.” (Marcu 10 : 27)

Dar să trecem la întocmirea unei scurte liste cu câteva din lucrurile care sunt posibile prin credință, dacă credincioșii au curajul și trec la faptele pe care Dumnezeu le cere ca ei să le facă.

Astăzi vom nota numai :
Corabia făcută pe uscat
În Geneza scrie că inițiativa a avut-o Dumnezeu (a se vedea Geneza 6 : 13 – 22). Iar în cartea Evrei este notat că :

„Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa ; prin ea, el a osândit lumea şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă”. (Evrei 11 : 7)

Nu știm ce cuvinte i s-au spus lui Noe, celui care a lucrat ani de zile pe uscat într-o zonă locuită ... la construirea unei corăbii uriașe. Nu știm ce-a auzit de la concetățenii lui (sau de la conaționalii lui) dar putem să ne imaginăm.
Și nu era singura corabie de pe pământ, deoarece sigur pe mări navigau multe corăbii. Dar a scăpat de potop numai corabia care a fost ca un submarin și care era protejată și de apele de sus nu numai de apele de jos !

Doamne Isuse, vorbește-mi Te rog și mie și dă-mi harul ca prin credință să fac tot ceea ce depinde de mine pentru mântuirea întregii mele familii ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded