Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


42 I 2023. CREDINȚA SAU ÎNCREDEREA LINIȘTITĂ ÎN DUMNEZEU [Evrei 11.1 I Ioan 14.1-4 I Faptele Apostolilor 27.20–25]

February 14, 2023

42 I 2023. CREDINȚA SAU ÎNCREDEREA LINIȘTITĂ ÎN DUMNEZEU
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 11 : 1 I Ioan 14 : 1 - 4 I Faptele Apostolilor 27 : 20 – 25 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 11 Februarie 2023 I
„Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd”. (Evrei 11 : 1)
În interiorul lui, creștinul care are credința în Dumnezeu are și o încredere liniștită în Dumnezeu, indiferent de ceea ce se întâmplă în exteriorul lui.
Domnul Isus a spus :

„Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus.
Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. Ştiţi unde Mă duc şi ştiţi şi calea într-acolo.” (Ioan 14 : 1 - 4)

Domnul Isus ne-a cerut să avem credință :

în Dumnezeu și
în EL.

La ce s-a referit ?
La faptul că există Cerul care este „Casa Lui Dumnezeu”, iar pe acest teritoriu care este deținut de Dumnezeu, există deja multe „locașuri”.
Cuvântul tradus cu „locaș” în traducerea Cornilescu, în limba greacă este monḗ și înseamnă „locuință, un loc de locuit permanent”.

Când Domnul Isus le-a spus ucenicilor despre existența locuințelor din Cer, le-a cerut să se încreadă în Dumnezeu și în EL.
Prin : „Am încredere în Dumnezeu”, recunosc faptul că „depozitul meu de încredere” nu este în mine ci este în Dumnezeu !

Cred că există Dumnezeu,
cred că există Cerul, dar mai
cred și faptul că în Cer există deja un loc pe care Domnul Isus l-a pregătit special pentru mine !

Iar în acea locuință nu voi mai sta doar pentru un timp (așa cum este pe pământ) ci voi locui acolo pentru veșnicie, deoarece DomnuI Isus mi-a asigurat și mie mântuirea, prin Jertfa Lui de pe cruce !

Slavă Lui Dumnezeu pentru faptul că din EL ne vine încrederea neclintită în EL și în Cuvântul Lui ! Iar această încredere ne ajută să stăm liniștiți știind că absolut toate lucrurile stau sub controlul deplin a Lui Dumnezeu !

Și ÎI mulțumim frumos pentru această credință pe care EL ne-a dat-o în dar ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded