Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


295. SELECTEAZĂ CORECT 91. ZGÂRCENIA sau MĂRINIMIA DIVINĂ ȘI MICIMEA UMANĂ [Geneza 28.20–22 I 1 Timotei 6.7 I Ioan 3.27]

October 22, 2022

295. SELECTEAZĂ CORECT 91. ZGÂRCENIA sau MĂRINIMIA DIVINĂ ȘI MICIMEA UMANĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Geneza 28 : 20 – 22 I 1 Timotei 6 : 7 I Ioan 3 : 27 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 22 Octombrie 2022 I

„Doamne dă-mi cât poți lua cu ambele Tale mâini iar eu promit că s-ar putea să ÎȚI dau înapoi cât pot apuca între două degete ! De exemplu, dacă îmi dai 100 de lei, zece lei, promit că îți voi da înapoi !”

Cam aceasta a fost rugăciunea lui Iacov (dacă o putem numi așa) și sincer mi se pare că trebuie să ai mare îndrăzneală pentru a vorbi așa cu Dumnezeu !

Dar Dumnezeu nu i-a vorbit în noaptea următoare pentru a-i cere socoteală de ce a spus. Dumnezeu știe inima cu care vorbim și sigur a apreciat sinceritatea lui Iacov, având în vedere că nu avea cu el decât un toiag și sigur se îngrijora pentru ziua de mâine.

Pentru Iacov ce s-a oferit să dea era ceva ipotetic, deoarece încă nu primise nimic, dar nu știm cum a gândit când a ajuns să fie bogat și acel zece la sută promis ... era o sumă pe care parcă îți venea să n-o prea dai din buzunar ... pentru Dumnezeu !

„Bineînțeles că dacă eram eu în locul lui, nu procedam așa. Fiind conștient că Dumnezeu mi-a vorbit și având în vedere că ÎL cred pe Cuvânt, eu sigur aș fi procedat altfel !”
Așa spui tu ?

Ei bine, verifică cât ai dăruit pentru Dumnezeu săptămâna aceasta, luna aceasta și anul acesta. Și dacă chiar vrei să faci o schimbare fă o socoteală aproximativă cât ți-a dat și ție Dumnezeu și cât I-ai dăruit tu Lui toată viața ta de până acum !

Amintește-ți câte aveai când ai venit pe acest pământ, iar dacă ești căsătorit socotește cât ai avut când te-ai căsătorit și la ce nivel te-a adus Dumnezeu acum !

Dacă nu mai îți amintești ce aveai când ai venit pe pământ mergi într-o maternitate și vezi cu câte vine un copil pe pământ spre deosebire de ce posedă tatăl lui care poate tocmai a venit pe la spital !

Bagajul cu care vine pe pământ un copil de acum, este același cu cel cu care a venit un copil dintotdeauna. Apostolul Pavel a scris :

„Căci noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea”. (1 Timotei 6 : 7)

Bagajul unui copil nu este cu el ... ci este în el și se mărește proporțional cu Harul de care are parte din partea Lui Dumnezeu !

Cam așa ar arăta un studiu Biblic personalizat, în care nu discut despre zgârcenia lui Iacov ci mă uit în oglinda Bibliei, iar în pasajul din Geneza 28 : 20 – 22 mă văd pe mine !

Ce scrie acolo ? Scrie că :

„Iacov a făcut o juruinţă şi a zis :

„Dacă va fi Dumnezeu cu mine şi mă va păzi în timpul călătoriei pe care o fac,
dacă-mi va da pâine să mănânc şi haine să mă îmbrac şi
dacă mă voi întoarce în pace în casa tatălui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu ; piatra aceasta, pe care am pus-o ca stâlp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.” ... ”.

Îmi amintesc că înainte de 1989 discutam cu un prieten care era pasionat de muzică. Era venit pe jos până unde ne-am întâlnit și mi-a exlicat că a uitat cheile de la mașină ... pe pian !

Am zâmbit amândoi deoarece așa era pe atunci. Făceam haz de necaz. El nu avea nici pian nici mașină. Acum datorită binecuvântării Lui Dumnezeu are și una și alta și în plus a primit de la Dumnezeu și o casă în care să le țină ! Și mult mai mult decât lucrurile acestea ÎL are pe Dumnezeu și Dumnezeu îl are pe el !

Și Dumnezeu i-a dat și o familie care este adevărata valoare ... o familie așa de binecuvântată cum nici nu cred că a visat că va primi de la Dumnezeu ! Oare în cazul nostru nu este la fel ?

Lui Iacov, Dumnezeu i-a dat totul fără a-i pune condiții. Nu i-a spus :

„Îți voi da în proprietate o țară întreagă, îți voi da mulți copii etc. Dacă ... și dacă ... și dacă ... Dar dacă nu îndeplinești cerințele mele nu vei primi mai nimic sau îți voi da doar zece la sută din cât ți-aș fi dat dacă M-ai fi ascultat !”

Mi se pare uneori că noi nu observăm absurdul din viețile noas...