Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


217 I 2024. DOMNUL ISUS A SPUS EU SUNT CALEA [Proverbe 22.6 I Geneza 3.22-24 I Ioan 14.6] 4 August 2024

August 22, 2024

217 I 2024. DOMNUL ISUS A SPUS : EU SUNT CALEA !
I Podcast I Pasaje Biblice : Proverbe 22 : 6 I Geneza 3 : 22 - 24 I Ioan 14 : 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 4 August 2024 I

Domnul Isus a spus : „EU sunt Calea !” Citatul întreg este acesta. Lui Toma, Domnul : „Isus i-a zis : „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14 : 6) În Cer se ajunge numai prin Isus și cu Isus !
Prin cuvântul Cale (și anume ebr. derek din Proverbe 22 : 6), putem spune că împăratul Solomon se referea în mod profetic la Domnul Isus. El este Calea Vieții prin care putem ajunge de pe pământ ... în Cer !

După Căderea primilor doi oameni în păcat și mai grav a fost faptul că Adam și Eva nu și-au recunoscut păcatul și implicit nu au arătat vreun regret pentru păcatul lor ! De aceea nici nu și-au cerut iertare de la Dumnezeu !

În Geneza 3 : 22 – 24 scrie ce s-a întâmplat imediat după aceea :

„Domnul Dumnezeu a zis : „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”
De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul din care fusese luat.
Astfel a izgonit El pe Adam ; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul [ebr. derek] care duce la pomul vieţii”. (Geneza 3 : 22 - 24)

Prin Domnul Isus însă, se poate ajunge iarăși la Dumnezeu ! EL este Calea pe care dacă apucă cineva, va ajunge în Cer !

În final vom reaminti că la un moment dat, unui căutător de Dumnezeu și anume lui Toma, Domnul :

„Isus i-a zis : „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14 : 6)

Toma voia să ajungă în Cer, dar nu știa pe unde să meargă pentru a ajunge la Dumnezeu ! Dar noi știm că mântuirea este posibilă numai prin Isus, de aceea roagă-te chiar acum :
„Doamne Isuse, iartă-mă Te rog frumos de toate păcatele mele și vino în viața mea ca Stăpân și Mântuitor ! Amin !”

Podcastul poate fi ascultat aici :