Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


215 I 2024. CALEA 6. ORICE DRUM POATE SĂ SE STRICE DE ACEEA FII ATENT [Proverbe 22.6 I Geneza 6.12-13 I Geneza 6.1-3] 2 August 2024

August 22, 2024

215 I 2024. CALEA 6. ORICE DRUM POATE SĂ SE STRICE DE ACEEA FII ATENT !
I Podcast I Pasaje Biblice : Proverbe 22 : 6 I Geneza 6 : 12 – 13 I Geneza 6 : 1 – 3 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 2 August 2024 I

Calea 6. Orice drum poate să se strice de aceea Fii atent ! Comportamentul este sinonimul cuvântului cale sau drum dar noi știm că un drum poate să se strice dar poate fi și reparat.
Tot astfel este și comportamentul de aceea, copilul trebuie să fie învățat despre degradarea spirituală, tocmai pentru ca să fie atent la modul în care își trăiește viața.
Reamintim că în Proverbe 22 : 6 pentru cale este folosit ebr. derek cuvânt care înseamnă și comportament. Și la fel cum orice drum poate fi stricat așa încât chiar și o stradă care a avut cândva un carosabil foarte bun, impecabil poate să devină un drum plin de gropi și credinciosul pornit spre Cer, știe că dacă nu-și întreține viața spirituală poate ajunge să dea înapoi foarte mult din punct de vedere spiritual și să devină asemenea unui drum accidentat.
Adică în loc să fie asemenea unui drum bun care îți favorizează accesul spre locul în care vrei să ajungi, să fie asemenea unui drum plin cu gropi, care te împiedică să ajungi acolo unde ai vrea să fii.
Din punct de vedere spiritual, există oameni care te ajută să te apropii de Dumnezeu, dar tot în mediul credincioșilor, există și oameni care sunt asemenea unui drum plin de gropi, care prin comportamentul lor îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu !

Dar, noi înțelegem că deși în viața reală nu este vina șoselei pentru gropile din asfaltul ei, totuși pe plan spiritual, omul este cel care prin deciziile lui poate să-și strice calea, adică comportamentul.
Copilul poate fi învățat acest adevăr, dacă îl ducem pe un drum foarte bun care are și porțiuni cu multe gropi.

Dar din Isaia 58 : 12, înțelegem că este adevărat și reversul, iar un om care a dat înapoi din punct de vedere spiritual, dacă vrea, cu ajutorul Lui Dumnezeu, poate să redevină din nou cine a fost cândva !
În Isaia 58 : 12 scrie despre :

„Cel ce drege drumurile şi face ţara cu putinţă de locuit”.

Doamne Isuse, ajută-mă Te rog frumos și pe mine să fiu atent la ce privesc, la ce aleg și la ce iau ! Și dă-mi Te rog frumos, puterea de-a-mi păstra inima curată ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :