Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


187 I 2024. APT SAU ESTE BINE SĂ FIM AICI [Luca 9.32-33] 05 Iulie 2024

July 06, 2024

187 I 2024. APT SAU ESTE BINE SĂ FIM AICI !
I Podcast I Pasaj Biblic : Luca 9 : 32 - 33 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 05 Iulie 2024 I
Apt sau „ ... este bine să fim aici !” În viață pot rata anumite experiențe cu Dumnezeu, fie din cauza stării mele fizice fie din cauza stărilor mele interioare prin care tocmai trec.
Din acest motiv contează foarte mult să fiu apt, adică să fiu într-o formă bună atât din punct de vedere spiritual cât și pe planul psihic, dar și fizic.

Apt înseamnă :

„Care este potrivit, capabil, bun pentru..., sau să”. (DEX, 2009)

Dar să ne reamintim în ce context al Schimbării la față, apostolul Petru a spus :

„ ... este bine să fim aici !”

În Luca 9 : 32 - 33 scrie că :

„Petru şi tovarăşii lui erau îngreuiaţi de somn ; dar, când s-au deşteptat bine, au văzut slava lui Isus şi pe cei doi bărbaţi care stăteau împreună cu El.
În clipa când se despărţeau bărbaţii aceştia de Isus, Petru a zis lui Isus : „Învăţătorule, este bine să fim aici ; să facem trei colibe : una pentru Tine, una pentru Moise, şi una pentru Ilie.” Nu ştia ce spune”.

Dar totuși a spus : „este bine să fim aici !”

„Unde ?”

Să fiu aproape de Omul Isus (adică din punct de vedere fizic) dar să fiu foarte departe din punct de vedere spiritual ?
Petru în momentele respective era în lumea somnului, a odihnei, iar Domnul Isus tocmai Se bucura de prezența Lui Dumnezeu.
Acel aici despre care vorbea Petru, nu era același cu acel aici pe care tocmai îl experimenta Domnul Isus deși nu erau departe unul de celălalt.
Pentru Petru care era aici, Domnul Isus era acolo, la o distanță de el. Și nu era doar o distanță fizică, ci era și una spirituală !
Domnul Isus, în momentele respective vorbea cu Moise și cu Ilie, dar Petru nu a vorbit cu ei. Domnul Isus era lângă ei, era cu ei.
Petru, chiar dacă nu era foarte departe de Moise și de Ilie (fizic) totuși, erau la o distanță și din punct de vedere spiritual !
În plus, Petru a văzut abia momentul despărțirii lui Moise și al lui Ilie de Domnul Isus, deoarece ei tocmai se întorceau Acasă, în Cer.

Dar, oare nu sunt și eu la fel ?
De multe ori poate particip la o întâlnire spirituală, la o slujbă a Bisericii sau la un timp de rugăciune ... Alții, în momentele respective, au parte de prezența Lui Dumnezeu, vorbesc cu Domnul Isus iar EL le vorbește prin Duhul Sfânt !
Dar eu, sunt acolo, doar fizic ! Nici nu mă pot ruga și nici nu-mi vorbește Dumnezeu !

Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a-mi face ordine în viață și în trăirile mele interioare și ajută-mă să mă pot bucura din nou de prezența Ta ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded