Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


184 I 2024. IATĂ-MĂ SAU IARTĂ-MĂ [Evrei 10.7 I Luca 14.19] 02 Iulie 2024

July 02, 2024

184 I 2024. IATĂ-MĂ SAU IARTĂ-MĂ ?
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 10 : 7 I Luca 14 : 19 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 02 Iulie 2024 I
Iată-mă ! sau Iartă-mă ? Am putea spune că există cel puțin două tipuri de credincioși. Credincioșii de tip Iată-mă ! Sunt cei care ascultă de Dumnezeu și fac imediat ceea ce li se cere.
În schimb, tipul de credincioși pe care-i vom numi : „Iartă-mă !” sunt cei care găsesc motive pentru a nu face exact ceea ce li se cere să facă !
Credincioșii de tip : „Iată-mă !”, ÎL ascultă imediat pe Dumnezeu când EL le cere să facă ceva. Nu sunt doar dedicați Lui Dumnezeu, ci ei sunt și disponibili imediat.

Despre Domnul Isus era scris în mod profetic încă din Vechiul Testament, ce avea să spună atunci când Dumnezeu avea să-L cheme pentru a-ȘI da viața ca jertfă de răscumpărare pentru noi :

„Atunci am zis : „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule !” (Evrei 10 : 7)

Când Dumnezeu L-a chemat, atunci S-a decis să facă voia Lui Dumnezeu, adică imediat și nu a amânat deloc răspunsul pe mai târziu.

Dar tipul de credincios : „Iartă-mă !” nu doar că nu vrea să-L asculte deloc pe Dumnezeu, ci își și motivează răzvrătirea, prin decizia de-a nu face ce vrea Duhul Sfânt de la el !
În Luca 14 : 19 scrie despre un om care s-a dezvinovățit pentru neascultarea lui, folosind o astfel de scuză :

„Am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc : iartă-mă, te rog.”

Era oare chemat de cineva să lucreze chiar atunci și să facă vreun lucru greu ? Nu ! Ci el era invitat să meargă la o Cină, dar a preferat munca în locul timpului petrecut cu Dumnezeu !

Dar care este atitudinea pe care eu o adopt de obicei atunci când Dumnezeu îmi vorbește ? Sunt de tip : Iată-mă ! sau Iartă-mă ?

„Iată-mă !” I-au au spus Lui Dumnezeu, printre alții (dar nu numai) :

Avraam (Geneza 22 : 1),
Moise (Exodul 3 : 4),
Samuel (I Samuel 3 : 4),
Isaia (Isaia 6 : 4) și
Domnul Isus (a se vedea Evrei 10 : 7 care a fost citat mai sus).

Cine au ajuns să fie ei în final, s-a datorat și dedicării lor precum și disponibilității de care-au dat dovadă imediat atunci când Dumnezeu le-a cerut să facă un anumit lucru (care-a fost foarte greu), exact în momentul respectiv.

Doamne Isuse, arată-mi și mie prin Cuvântul Tău, cum mă vezi TU și ajută-mă prin Duhul Tău Cel Bun și Sfânt să fac schimbarea pe care TU o vrei în viața mea ... iar eu o știu prea bine ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded